Özgür Aksoy Tiyatro Günleri Bursa Barosuyla Başladı

Gemlik Belediyesi ile Bursa Barosu işbirliği ile düzenlenen  Av. Özgür Aksoy Tiyatro Günleri Başladı. İlk Oyunu da Aksoy’un da sağlığından mensubu ve oyuncusu  olduğu Bursa Barosu tiyatrosu sahneledi. Barış Oyunu isimli oyunun sahnelendiği program, açılış konuşmaları ile başladı.

Program öncesinde, 4 Temmuz 2017 yılında hayatını kaybeden Aksoy ile alakalı bilgiler verildi. Oyun öncesinde ilk sözü alan Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Metin Öztosun, Avukat İsmail İşel’in Özgür Aksoy adına yazdığı şiiri okuyarak sözlerine başladı. Öztosun; ”Herkes bir ömür sürer ama herkes yaşayamaz. Özgür dolu dolu yaşadı. Özgür ömrünü sanatla, aşkla, tiyatro, adaletle ve Cumhuriyet değerlerini korumakla geçirmişti” dedi.

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanvekili Avukat Mert Dimili ise; ”Mensubu olduğum camianın böyle bir projede yer almasından dolayı mutlu oldum. Özgür bizim kalbimizden kopan bir parça. Gemlik’imizin Özgür’ü. Belediye meclisinde onunla siyaset yapmaktan gurur duydum. Özgür benden beş yaş küçüktü ama ben pek çok konuda onu örnek aldım. Özgür’ün zor bir meslek icra etmesine rağmen arasının kötü olduğunu görmedim. Özgür Türkiye çapında örnek gösterilecek bir insandı. Gittikçe ona duyulan sevgi ve saygı artıyor” şeklinde konuştu.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Bursa Baro Tiyatrosu Yönetmeni Av. İzzet Boğa’nın Aristofanes’in eserinden uyarladığı Barış Oyunu, Gemlikli izleyicilerden de tam not aldı. Oyun bitiminde tiyatro severler oyuncular ayakta alkışlanırken, Gemlik Belediyesi tarafından Av. İzzet Boğa ve Özgür Aksoy’un ailesine çiçek verildi.

 

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017