Gemlik’te 29 Ekim Coşkusu

Türkiye Cumhuriyetinin 96. Yılı Gemlik’te coşkuyla kutlandı.

İskele Meydanı’nda gerçekleşen kutlamalara Kaymakam Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Garnizon Komutanı Veteriner Albay Aziz Sevimli, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, siyasi parti ilçe başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Yaşar Dönmez yaptı. Dönmez konuşmasında; Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında verilen mücadeleye vurgu yaparken, cumhuriyetin bırakılan en önemli miras olduğuna da dikkat çekti.

Kaymakam Dönmez’in konuşmasının ardından çeşitli yörelerin halk oyunları sergilenirken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi düzenlenen kültür ve sanat yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Bomba arama köpeğinin yaptığı gösterinin ardından resmi geçit töreni yapıldı. Resmi geçit töreninde duygu dolu anlar yaşanırken, vatandaşlar tarafından ise ilgi gördü.

Atatürk’ün sesi Gemlik’te yankılandı

Gemlik Belediyesi ise belediye hoparlörlerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 yıl nutkunu Gemliklilere dinletti. Nutuk ve 10. Yıl marşı Gemlikliler tarafından dikkatle dinlenirken, çok sayıda vatandaş ise Gemlik Belediyesine sosyal medya hesaplarından ve telefonlarla teşekkür etti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017