Müftülük’ten Mevlid-i Nebi Programı

Gemlik Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi programı Cemil Meriç kültür merkezinde yapıldı. Gemlik Müftüsü Dr.Reşat Şavlı’nın ev sahipliğinde yapılan programa İlçe kaymakamı Yaşar Dönmez ile çok sayıda daire müdürü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İlçe müftüsü Dr.Reşat Şavlı’nın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Eğitimci yazar Sait Çamlıca çocukların eğitim ve yetiştirilmesinde yaşanan problemlere değinerek çözüm önerilerinde bulundu. Anne, baba ve çocuklar arasındaki ilişkileri, bu ilişkilerin önemini, topluma yansımalarını örnekleriyle anlatan Çamlıca, anne ve babaların çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirmeleri için mutlaka kitap okumaları gerektiğini kaydetti. Toplum içinde yapılan birçok hatanın aileden kaynaklandığını ifade eden Çamlıca, çocukların yetişmelerinde anne-baba ve eğitimciler başta olmak üzere herkesin önemli sorumluluklarının bulunduğunu söyledi.
Sait Çamlıca, çocuk sahibi olmaktan daha çok çocuk eğitmenin önemine vurgu yaptı. Çocuklara ve gençlere yönelik yapılan en büyük yanlışın kıyaslama olduğunu belirten Eğitimci Yazar Sait Çamlıca, Esprileri, mimik ve jestleriyle dikkat çeken ve çarpıcı üslubuyla yaptığı konuşmasında dinleyicileri güldürürken düşündürdü. Sait Çamlıca, “Gençlik dönemleri fırsatlar ve tuzaklar dönemidir. Geleceğiniz gençliğinizde şekillenir. Fırsatları değerlendirirseniz bambaşka bir geleceğiniz olur, tuzaklara düşerseniz başka bir geleceğiniz” dedi.
Konferansın sonunda salonda bulunan çocukları sahneye davet eden ve evde aile bireyleri ile alakalı sorular soran Çamlıca, evde kim kitap okuyor sorusunu sorduğu bir çocuğun ben cevabını vermesi salonda gülüşmelere sebep oldu.
Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, ilçe müftüsü Dr.Reşat Şavlı ve belediye özel kalem müdürü Kemal Atan tarafından Eğitimci yazar Sait Çamlıca’ye çiçek takdim edildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017