Cinsel İstismar Davasında Aile Olayın Peşini Bırakmıyor

2018 yılında Gemlik’te A.A.K. isimli öğretmenin gerçekleştirdiği iddia edilen cinsel istismar olayında, karar duruşmasının tarihi verildi. Sulun vasfının da değiştiği ve iki ayrı istismarın tespit edildiğinin iddia edildiği olayla alakalı, mağdur çocukların aileleri yazılı açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Gemlik Ali Kütük Ortaokulunda, 2018 yılı Mart Ayında matematik öğretmeni olan A.K.K. isimli şahsın, aynı okuldaki iki öğrenciye karşı ”Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçuna ilişkin Bursa 12. Ağır Ceza Mahkemesinin 2018/831 sayılı dosyasının 28/11/2019 tarihli duruşmasına Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonunun izleyici olarak katıldığı duruşmada, savcılık mütalaa vermiştir.

Savcılık Mütalaasında, ”Mağdurların istikrarlı beyanı, sanığa iftira atmalarını gerektirecek bir husumetlerinin bulunmaması, tüm dosya kasamı ve toplanan delillerin incelenmesinde mağdurların öğretmenliğini yapan, aynı zamanda mağdurlara ikametinde özel olarak matematik dersi verdiği anlaşılan sanığın, eğitim ve öğretim vasfını kötüye kullanarak, cinsel haz almak amacı ile eylemlerine uyan TCK’nın 103/1,3 d maddesi uyarınca, her bir mağdur yönünden ayrı ayrı cezalandırılması” talep edilmiştir. Duruşma 18.02.2020 tarihine bırakılmıştır.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017