İyi Partili Akkuş Meclis Katipliğinden İstifa Etti

Millet ittifakı kapsamında CHP’den meclis üyesi seçilen ve sonrasında İyi Parti’ye geçen Sedat Akkuş, divan katipliği görevinden istifa etti.

31 Mart Yerel Yönetimler seçimleri sonrasında, Gemlik’te Millet İttifakı adına CHP’nin seçime girmesi ile İyi Partili üyeler Oğuz Hançer ve Sedat Akkuş da mecliste yerlerini almıştı. Nisan Ay’ında yapılan seçimlerde, divan katipliğine getirilen Sedat Akkuş’un istifa ettiği öğrenildi. Çarşamba günü yapılacak meclis birleşiminde de, Akkuş’un yerine üye seçilecek.

CHP VE İYİ PARTİ ARASINDA NE OLUYOR?

Eylül Ay’ında İyi Parti İlçe Başkanlığı tarafından Belediyenin icraatları, ittifak ortakları olmasına rağmen ağır dille eleştirilmişti. İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz’un okuduğu açıklamada, Kuzey İmar Planları başta olmak üzere çok sayıda konuya değinilmişti. Açıklamalar ve sonraki eleştiriler, İyi Parti adına bazı isteklerin olduğu ve yerine getirilmediği şeklinde yorumlanırken, İyi Parti’den bu konu ile alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı. Son yaşanan olayda, Akkuş’un istifasının nedenleri merak ediliyor. Aynı zamanda, Gemlik Kent Konseyinde de başkanvekilliği görevi verilen Akkuş’un bu görevinden istifa edip etmeyeceği de merak ediliyor.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017