Gemlik Belediyesindeki Rehin Alma Davası Başladı

Geçtiğimiz Ekim Ay’ında Gemlik Belediyesinin silahla basıldığı ve Belediye Başkan Yardımcısının rehin alındığı olayın ilk davası Gemlik 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

Duruşmaya tutuklu olarak bulunduğu Bursa Kapalı Cezaevinden, canlı görüntü ile bağlanan Sinan B. ilk olarak pişman olduğunu söylese de, tutukluluk halinin devam edeceğini duyunca kullandığı ifadeler ile şaşkınlık yarattı.

ANNE OLDUĞU İÇİN ÖZÜR DİLERİM

Sinan B. ifadesinde; ”Alkol almıştım. Belediyenin önünden geçerken, Bayram Demir’in kibirli konuşması aklıma geldi. Birayı cebine koydum, şeytana uydum. İki bayanın odasına girdim. Girerken de kendilerine söyledim. ‘Bazı yetkililere sesimi duyurmak için yaptım’ dedim. Bu insanlarla bu şekilde olmak istemezdim. Zeynep hanımdan anne olduğu için özür dilerim” dedi. Zanlının olayın bir dakika sürdüğünü iddia etmesi de şaşkınlık yarattı.

SERİNTÜRK; ”BAŞIMA SİLAH DAYADI”

Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ise; ”şahsı tanımıyorum. Olay gününden bir kaç ay önce özel kalem müdürümüzün odasında agresif tavırlar sergilemişti. Olay günü bir anda silahla içeri girdi, bu bir eylemdir diyerek silahını doğrulttu. Sonrasında ‘ben buraya kelle koltukta geldim, beni dinlemediniz hesabını soracağım’ dedi. Biz sakinleşmeye çalıştırdık, sakinleşmedi. İrem i çıkarınca başıma silahı dayadı, çıkamazsın dedi. Sonra gözlerimi kapattım, polisler içeriye girdi. Etkisiz hale getirdiler” dedi.

Hakim kararı açıklayacağını beyan etti. Serintürk’ün dava vekili ”konunun yeterince anlaşıldığını düşünmüyorum, bu nedenle ek beyanda bulunmak için süre istiyorum” deyince, Sinan B.’nin tutukluluğunun devam etmesine karar verildi. Mahkeme 11 Şubat 2020 tarihine ertelendi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017