Yerli Otomobille Alakalı İlk Değerlendirmeler

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) yerli otomobilinin üretimi Gemlik’te bulunan Haralar bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait araziye fabrika kurulacak.

TÜRKİYE’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) yerli otomobilinin üretimi için Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Haralar bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait araziye fabrika kurulacak.

Türkiye’nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Bursa’da kurulacağı kesinleşmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde, yerli otomobilin tanıtımında yaptığı açıklamayla fabrikanın, Gemlik ilçesi Haralar bölgesinde bulunan, TSK’ya ait araziye kurulacağını açıkladı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam tutarının ise 22 milyar olacağı belirtildi.

**

İLK DEĞERLENDİRMELER

Konu ile alakalı ilk değerlendirmeleri de Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Gemlik Ticaret Odası Başkanı Paşa Ağdemir yaptı. Milletvekili Işık, Gemlik’in lojistik konumu ve önemine değinirken, GTSO Başkanı Ağdemir yerli araca gözü gibi bakacaklarını ifade etti. Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise nüfus artışına dikkat çekti.

Açıklamalar şu şekilde;

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık; ”Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği 2023 hedeflerinde, Yerli Otomobil önemli yer kapsıyordu. Bu çapta önemli bir yatırım için, Gemlik’in seçilmesi bizleri de ziyadesiyle memnun etti. Gemlik Askeri Hara Bölgesinin 1 milyon metrekarelik bölümünde kurulacak olan fabrika, hem istihdama katkı sağlayacak, hem de limanlar ve lojistik anlamında merkez haline gelen Gemlik’in değerine de değer katacak. Bizlerden bölge ile alakalı istenilen bilgileri bakanlığımıza ilettik, onlar da incelemeleri sonrasında Gemlik’te karar kıldı. Tanıtımında da gördüğümüz gibi, ülkemizin vizyonu haline gelecek ülkemize özgü otomobil, küresel pazarda da bizleri şanslı hale getirecektir. Gemlik, ek sektörlerin ve yan sanayi ürünlerinin kolay ulaşabilecek bölgede olması, limanları ve ulaşımı düşünüldüğünde lojistik katkı anlamında en uygun noktaydı. Ülkemize hayırlı olsun, destek verenlere teşekkür ederiz” dedi.

Konu ile alakalı değerlendirme yapan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise; ”İlk Milli Otomobile ev sahipliği yapan kentin belediye başkanı olmak memnuniyet verici. Daha önce bilgi verilmemesi, kentin hazırlanmaması adına sorun çıkarsa da, aşılamayacak sorunlar değil. Şehrin iş gücü noktasında umuda kanalize olan göç etmek isteyen nüfusa hazırlayabilmek bizim önceliğimiz olacak. Odalarla bu konuda görüşler aldık, İKK’dan desteklerini istedik. Önümüzdeki süreçte istişareler yapacak ve Türkiye’nin hedefleri adına ilçemizi hazırlayacağız. İlçemizi ek 100 bin nüfusa hazıra hale getirmek için çalışacağız” dedi.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir; ”Gemlik Askeri Haranın ticarete kazandırılma fikri, ilk andan itibaren bizleri memnun eden bir karardı. Yerli otomobilimizin, ilçemizde yapılacak olması da, bizler için gurur kaynağı oldu. Bu gururu bizlere yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz. Yerli üretimin ticaret adına da çok önemli katkıları olacak, ilçemizin sanayisi da önemli kazanç sağlayacaktır. Gemlik stratejik bir ilçedir. Limanları, otobanı, kadrolarıyla 2 bin 200 tane yan sanayi kuruluşuna çok yakın bir ilçedir. Bizler de ticaret odası olarak, devletimizin ve girişimcilerin yanında olacağız, yerli otomobilimize de gözümüz gibi sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017