Agah Arda görevinden ayrılıyor

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nda en uzun süre Genel Sekreterlik yapan Ağah Arda görevinden ayrılıyor.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’na 1977 yılında memur olarak göreve başlayan Ağah Arda, 1988 yılında Kemal Akıt’ın Oda Başkanlığına seçilmesiyle genel sekreterlik görevine getirildi.

Bu görevde 32 yıl hizmet veren Arda, geçtiğimiz yıllarda emekli oldu.Bir süre daha çalışması istenen Arda, yeni yılda iznini kullandıktan sonra Odadaki görevinden ayrılacak. Ağah Arda yerine Genel Sekreter Yardımcısı Emre Gemicioğlu’nun getirilmesi bekleniyor.

Ağah Arda, gazetemize yaptığı açıklamada, “Uzun yıllar Ticaret ve Sanayi Odasına hizmet ettim. Döneminde değişik başkan ve yöneticilerle birlikte çalıştık. Birlikte göreve başladığımız arkadaşlarımız emekli oldu, aramızdan ayrılanlar oldu. Bugüne kadar uyum içinde çalışarak Gemlikli işadamlarına ve sanayisine hizmet vermeye çalıştım. Kimseyle sorun yaşamadım. Bu nedenle tümüne teşekkür ediyorum.” dedi.

Ağah Arda döneminde Ticaret ve Sanayi Odası Gazi İlköğretim Okulu yapımı, Kalite yönetim sistemi ISO 9001-2000 sistemine geçildi, GTSO 2008 yılında TOBB akreditasyon sistemine geçen ilk 50 oda arasında yer aldı, yeni hizmet binası yapıldı (2013), Oda da ihracat belgeleri onayı 7/24 saat gerçekleşir oldu, EBDS ile tüm belgeler internet sistemi ile dağıtımı başladı. Oda’nın tüm alt yapısı

yenilendi, Online sistemine geçildi, İSO-9001-2015 yeni Kalite belgesine kavuşuldu, istihdam fuarı açıldı, elektronik belge yönetimi sisteminin etkin kullanmak için elektronik posta entegrasyonu kuruldu, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla elektronik yazışma ve evrak kabulleri başlatıldı, tüm işlerde elektronik imza kullanımına geçildi, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası elektronik alt yapıyı en iyi kullanan Odalar arasında önemli bir yer aldı, örnek oda düzeyine erişti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017