Arapsaçı ayakta alkışlandı

Gemlik’in yerli tiyatro grubu Seyr-i Sefa, uzun bir aradan sonda yeniden sahne aldı. Geçmiş yıllarda çok sayıda oyunla, Gemlik ve Bursa’da sahne alan topluluk, Arapsaçı isimli komedi oyunuyla, yeniden seyirci karşısına çıktı.

Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği desteği ile yürütülen oyunun Prömiyeri, Gemlik Cemil Meriç Kültür Merkezinde ücretsiz olarak sahnelendi.  Oyun öncesinde ve sahne arasında da davul – zurna ve keman ile renklenen oyun, baştan itibaren seyirciyi içine almayı başardı. Komedi unsurlarını içeren iki perdelik oyunda, evlenmek üzere olan çiftin ve yakınlarının düğün gününde yaşadıkları karmaşayı mizahi bir dille anlatıyor.

Seyircinin ayakta alkışladığı oyunun yönetmenliğini Murat Öztin üstlendi. Emel Gültekin, Gaye Altun, Çiğdem Yamen, Gamze Selvi, Erkan Bolyu ve Abdullah Ataş da, rolleri üstlendi. İmren Aslan ise suflör olarak görev aldı.

Oyun sonrasında söz alan GESYAD Başkanı Şükrü Deviren; ”Oyun zorlukları aşarak, başarı ile sahnelendi. Bunları tek tek anlatmaya gerek yok, oyunu daha güzel yapan da, harcanan emektir. Gemlik’te kültürel ve sosyal etkinliklerin artmasını her dönem önemsedik. Böyle bir oyunun sahnelenmesinde aracı olmak da, bizleri memnun etti. Emeği geçen arkadaşlarımıza ve oyuncularımıza teşekkür ederiz” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017