Otomobil Fabrikası Arazisi İncelendi

Gemlik Askeri Hara bölgesinde yapılacağı açıklanan yerli otomobil fabrikası alanında inceleme yapıldı.

İncelemeye Bursa Valisi Yakup Canpolat, Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, önceki dönem içişleri bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekilleri Zafer Işık, Refik Özen ve Emine Yavuz Gözgeç ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman arazide incelemelerde bulundu.

Gemlik Askeri Veterinerlik Komutanı Sacit Sabuncu da, bölge hakkında bilgilendirme yaptı. Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Askeri Veteriner Komutanlığı alanında bulunan arsanın Yerli Otomobil için ayrılan bölümünde incelemelerde bulunduklarını belirterek, bu alan askeri tesislerin dışında, kullanım dışı bir alan. Otomobil fabrikasının kurulacağı alanda hiçbir ağaç kesimi yapılmayacak dedi.

AĞAÇ KESİLMEYECEK

Bazı çevrelerin zeytin ağacı kesileceği iddialarının bulunduğunu hatırlatan Zafer Işık; ”tam tersi fabrikanın yapılacağı alan boş, kısmen sazlıkların bulunduğu çorak bir bölge. Bölgede hiçbir ağaç bulunmuyor” dedi. Milletvekili Işık, fabrikanın yapılacağı alan ile ilgili plan düzenlemelerini ilgili bakanlıkların yürüteceğini de belirterek, sürecin başladığını ve takibin bakanlık tarafından yürütüleceğini beyan etti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017