2020 yılının ilk meclisi yapıldı

Gemlik Belediye Meclisinin 2020 yılı Ocak ayı oturumu Ömer Kahraman Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

2020 yılının ilk oturumunda Belediye Meclis gündeminin teklifler kısmı görüşülürken, raporlar kısmı ise ikinci oturumda görüşülecek.

Denetim komisyonu seçildi

Gemlik Belediyesi meclisinde her sene seçilmesi gereken denetim komisyonu seçimleri yapıldı. Daha önceki yönetim zamanında üç kişiye düşürülen Meclis Denetim Komisyonu tekrar beş kişiye yükseltildi. Denetim Komisyonu; Cumhuriyet Halk Partisi’nden Galip Gür, Songül Şanlı Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Elif Acar, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Emrah Keskinden ve İYİ Parti’den Oğuz Hançer isimlerinden oluştu.

Kimya fabrikası araştırması için Üniversitelerle işbirliği

Gemlik’te kurulması planlanan derin deniz deşarjı ile ilgili Belediye Meclisine bu konunun araştırılması ile ilgili verilen önergeler konusunda Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan meclise bilgi verdi. Boğaziçi, İstanbul, İstanbul Teknik ve ODTÜ’yle görüştüklerini ifade ederken, Marmara Kimya Sanayi fabrikasının derin deniz deşarjı ile ilgili bir çalışma yapmak ve Belediyeye sunmak üzere işbirliği yapmak için Belediye Meclisi, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a yetki verdi.

Belediyenin AVM’ye taşınması

Gemlik Belediyesi’nin ilçenin merkezinde bulunan alışveriş merkezine taşınma süreciyle ilgili bilgi veren Başkan Sertaslan, alışveriş merkezinin ihtiyaçlara karşılık verebilmesi amacıyla projenin üçüncü kez elden geçirildiğini belirterek, herhangi bir maliyet hesabının da çıkartılmadığını ifade etti. Gemlik Belediyesi’nin her ay 25 bin tl’lik işletme giderini ödediğini söyleyen Başkan Sertaslan, 2009 yılında yeri hariç 16 milyon liraya ihale edildiğini Gemlik Belediyesi’nin o günden bu yana AVM’den para kazanmadığını 6 milyon liralıkta kira alacağını olduğunu söyledi. Sosyal yaşam merkezinin bulunduğu alanın Belediye binası olarak yapılmadığını vurguladı.

Belediye Meclisi gündemdeki raporlar kısmını görüşmek üzere Cuma günü yeniden toplanacak.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017