İngiltere’den Nepal’e Yürüyen Kadın Gemlik’te Konakladı

Nepal’deki çocuklara yardım etmek ve farkındalık yaratmak adına İngitere’den Nepal’e yürüyerek giden Rosie Swale Pope, Bursa’nın Gemlik İlçesinde konakladı.

2018 yılında yola çıkan ve arkasında eşyalarının bulunduğu aracı da çekerek günde 20 kilometre yürüyen Pope, Gemlik’te vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Orhangazi üzerinden Gemlik’e gelen gezgin Rosie Swale Pope yürüyüşü boyunca en büyük ilgiyi de Türkiye’den gördüğünü dile getirdi.

TÜRKİYE’DE GÜVENDEYİM

Birmingham’dan Katmandu’ya destek için yola çıktığını ifade eden Pope; ”Benim koşumun bir amacı var. Fakir çocuklara yardım etmek için yola çıktım. Türkiye’den ve Türk insanının tavırlarından çok memnun kaldım. Boğaz Köprüsünden geçerken çok güzel, sihirli bir manzara ile karşılaştım. Yolculuğum sırasında, farklı ülkelerde sorunlar yaşamıştım, Türkiye’de hiç bir yerde görmediğim kadar nazik insanlarla karşılaştım. İstanbul’da yağmurlu bir günde yardımıma koşan biri, kirlenen yüzümü suyla temizlemişti. Türkiye’de güvendeyim” dedi. Atatürk’ün fotoğrafını da gösteren Pope, Atatürk’ü sevdiğini ve kahraman olarak gördüğünü de ifade etti. Pope, akşam yemeğinde de Gemlik’ten Özkan ailesine misafir oldu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017