Gemlik Zeytin Kooperatifi Alımları Bitirdi

Marmarabirlik Gemlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 28 Ekim tarihinden başlattığı Ürün alım kampanyasını 8 Ocak tarihinde bitirdi.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Kooperatif Başkanı İbrahim Demir; 2019/2020 Ürün alım kampanyasını ortak taleplerine istinaden ekim ayında başlattıklarını, yaklaşık 72 günlük bir sezona denk gelen kampanya olduğunu,  bölgede rekoltenin yüksek olduğunu ancak tüccarında olduğunu yinede ortağın kooperatifine sahip çıkarak rekoltesinin %98 sini doldurduğunu bu bağlamda da kooperatifin stok sıkıntısının olmadığını, bugüne kadar 3.950 Ton 27.300.000,00 TL tutarında ürün alındığını, 9.000.000,00 TL’ nin de Birliğimizin belirlemiş olduğu ödeme takvimine göre ortaklarımızın Ziraat Bankasındaki hesaplarına ödendiğini, kalan bakiyenin %40’ı 31 Ocak diğeri ise Nisan sonu ödeneceğini dile getirdi.

Öte yandan Birliğin kampanya başı açıklamış olduğu avans fiyat uygulaması sebebiyle, ortaklarımızı mağdur etmemek adına 180-280 barem zeytine 0,50 TL/KG,  290-380 barem zeytine ise 0,25 TL/KG fark fiyat uygulanacağını ödemenin ise Nisan sonu belirleneceğini söyledi.

Hasat Bitti Bakım Başlıyor…

Zeytin hasadının sona ermesi ile beraber zeytinlerin bakımına ve gübrelenmesine başlanıyor. Zeytin ağacı yılın neredeyse 12 ayında da bakım ve ilgi isteyen ender meyve ağaçlarından biridir. Kış aylarında don tehlikesine karşı bakırlı ve kireçle mücadele, yine ocak ve şubat aylarında kök gübresi, daha sonra budama, ilaçlama, yerlerin tımarı vs. derken yılın 12 ayında da ilgi isteyen, emek isteyen bir meyve ağacı, bu bağlamda; Gemlik zeytin kooperatifi de ortaklarına gübre ve ilaç konusunda önümüzdeki günlerde  belirlenecek olan  otak başı kredi limiti dahilinde ayni olarak gübre ve ilaç dağıtımı olacağını dile getirdi.

Gemlik Zeytin Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demir’den aldığımız bilgiye göre Birliğimizin Gübre Firmaları ile pazarlıkları devam etmekte olup, Birlikten gelen talimat doğrultusuyla ortakların kredi limitlerini hazırlayıp, gübre talepleri toplanmaya başlanacak, araç bazlı siparişler tamamlandığında ortaklara gübre teslimatı yapılacak.

Başkan; Görüldüğü üzere kooperatif olarak kampanyamız biter bitmez ortaklarımızın ihtiyaçları için çalışma içerisine girdik. Gönlümüz ister ki tüm ortaklarımız rekolte beyannamesi versin, ürün teslim etsin ve Kooperatifimiz ile Birliğimiz imkanlarından azami derecede faydalansın, tabi buda kooperatife sahip çıkmakla oluyor. Ümidim bundan sonraki yıllarda ortakların gerçekçi rekolte beyanı vererek daha da bilinçli bir şekilde kooperatifinin yanında yer almasıdır dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017