Durdu; 10 bin üzerinde riskli yapı var

MHP’den Bursa Büyükşehir Meclis Üyesi olan Osman Durdu, Büyükşehir Belediye Meclisinde Gemlik’in depremselliği ile alakalı açıklama yaptı. Durdu mecliste şu ifadeleri kullandı;

Gemlik’imize özel durumu paylaşmak istiyorum. Riskli alanda değil, sağlam alanda. Riskli yapıda değil, sağlam yapıda ikamet etmek gerekiyor. Bursa ve Gemlik’te çok yüksek risk altında bulunan binalarımız var.

Sağlam binalarda oturmayan çok fazla insanımız var. Yönetimde devamlılık esastır prensibinden hareketle. Gemlik ile alakalı çıkartılan 696 sayılı KHK ile alakalı bilgi paylaşmak istiyoruz. Özellikle ”Gemlik taşınıyor” diyerek bir süreç yaşandı. Bu süreci başlatan dönemin Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Öncelikle bu KHK’nin düzgün şekilde anlatılması lazım. KHK konusunun sunumunda, yanlış bir sunum yaptı ve konu farklı anlatıldı. Belediye Başkanımızın bu süreci sonuçlandırması lazım. Gemlik’te 350 hektar alan ile Kumla’da 200 hektar alanın sıvılaşma potansiyelinin yüksek olmasından dolayı yerleşim alanı talep edilmişti. Sonrasında bir arazi oluşturulmuştu ve Orman Bakanlığının tespiti sonrasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bırakılacağı kaydedilmişti.

10 bin üzerinde riski yapı var, ne yapacağız bunları? Zaten alan riskli, biz ne yapacağız. Bizim bunları dert edinmemiz lazım.  Ben Kentsel Dönüşüm Komisyonuna önerge verdim. 10 aydır Kentsel Dönüşüm adına bir şey yapılmadı. Devamlılık esastır. Bu süreci nihayete erdirelim. Gemlik sizden çözüm bekliyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017