Uzmanlar soğutma tesisinin etkilerini inceleyecek

Soğutma tesisinin olası etkileri uzmanlar tarafından masaya yatırılıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Orhan Yenigün ve beraberindeki akademik heyet, Gemlik Körfezi’ne kurulması planlanan soğutma tesisi hakkında yerinde inceleme yaptı. Uzmanlar, tesisin kurulacağı bölgede olası etkileri araştırmak üzere çalışmalara başladı.

Uzmanlara Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve meclis üyeleri de eşlik etti.

Başkan Sertaslan: “Uzmanların görüşlerini dikkate alacağız”

Konuyla ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, soğutma tesisinin konusunun Gemlik halkı tarafından dikkatle takip edildiğini belirterek bu konuyu siyasi tartışmaya çevirmenin doğru olmadığını dile getirdi. Söz konusu Gemlik ve Gemlik’te çevrenin geleceği olduğunu söyleyen Başkan Sertaslanşöyle konuştu: “Belediye meclisinde başlayan çevre mücadelemiz balıkçıların desteği ile devam etti. Gemlik Körfezi’ni, körfezde yaşayan canlıları, balığı, zeytini, tarımı, soluduğumuz havayı etkileyecek bu tesis konusunda en doğru adımların atılması için devam edecek. Bizler konuyu kısır bir siyasi tartışmaya çevirmek istemiyoruz. Bu nedenle konuya bilimsel verilerle yaklaşıyoruz. Bu konuda davetimizi kabul ederek Gemlik’e gelen Boğaziçi Üniversitesi’nin değerli akademisyenleri gerekli araştırma ve incelemeleri yaptıktan sonra tesisin olası etkilerini ortaya çıkaracaklar. Şimdiye dek yapılan araştırmalarda çok da olumlu görüşler almadık. Körfezin renginin değişeceğinden tutun suyun yoğunluğunun değişeceğine kadar çeşitli yorumlar var. Bunları açıklığa kavuşturmak için bilim insanlarının çalışmalarının sonucunu bekleyeceğiz.”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017