Gemlik Belediyesi’nden kök hücre bağışına davet

Gemlik Belediyesi kök hücre bağış kampanyası başlatıyor.
Gemlik Belediyesi, lösemi hastalarının kesin tedavisi olan ilik naklinde kullanılacak kök hücre bağış kampanyası başlatıyor. Gemlik Belediyesi ile Kızılay’ın kuruluşu TÜRKÖK ortaklığında gerçekleşecek kampanyada gönüllülerden kök hücre toplanarak TC Sağlık Bakanlığı arşivine katkı sağlanacak.
Kök Hücre bağışı nedir?
TÜRKÖK tarafından devam eden kök hücre bağışlarında uygun şartları taşıyan kişiler sadece üç tüp kan vererek sayısız hastaya umut olabiliyor. Analiz edilerek Sağlık Bakanlığı arşivine eklenen kök hücre, ihtiyaç duyulan durumlarda bağışçıya ulaşılarak kullanılıyor. Bağışçılar, onayladıkları durumda basit ve kan vermeye benzer bir işlemle nakil gerçekleşiyor. İlik nakli işlemiyle son yıllarda iyileşme oranları yüzde seksenleri geçmiş bulunuyor.
Başkan Sertaslan: “Kök hücre bağışı ile hayat kurtarmak mümkün”
Kampanya ile ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, gerek Gemlik’te, gerek Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ilik nakli ile sağlığına kavuşacak pek çok kişi olduğunu belirterek “çeşitli şehir efsaneleri ve bilgi eksikliğinden kaynaklanan nedenlerle insanlar tedirgin olabiliyor. Fakat kök hücre bağışı için sadece üç tüp kan yetiyor. Bu kan incelenerek devletimizin Sağlık Bakanlığı arşivlerine gönderiliyor ve 10 yıl boyunca saklanıyor. Uyumlu bir hastanın ihtiyaç duyması halinde bağışçı ile iletişime geçilerek bağışın gerçekleşmesi sağlanıyor. Bağışçıya hiçbir olumsuz tesiri olmayan işlemler ile hayat kurtarmak mümkün oluyor. Sağlıklı ve insanlara yardımcı olmak isteyen tüm Gemliklileri Cuma günü kök hücre bağışına katılmaya davet ediyoruz.”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017