Muhammet’in katil zanlıları üvey anne ve baba adliyeye sevk edildi

Çocuk Cinayetinde Anne ve Baba Mahkemeye Çıkarıldı

Bursa’nın Gemlik İlçesi Eşref Dinçer Mahallesinde, 9 yaşındaki Muhammet Hüseyin’in cinayetiyle alakalı baba Yahya Hüseyin ve üvey anne Emine Hayyu emniyetteki sorgularının ardından Gemlik Adliyesinde hakim karşısına çıkarıldılar.

Gemlik’te akşam saatlerinde yaşanan olayda, Muhammet Hüseyin adlı 9 yaşındaki Suriyeli çocuk öldürülmüş, vücudunda da işkence izleri ve yanıklar olduğu iddia edilmişti. Ardından abla Hamide Hüseyin’in de benzer işkencelere maruz kaldığı öğrenildi. 14 yaşındaki Hamide Hüseyin, Bursa Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı.

ÜVEY ANNE VE BABA SORGULANDI

Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğünde üvey anne Emine Hayyu ve baba Yahya Hüseyin’in sorguları yapıldı. Yahya Hüseyin, Muhammet’in ölümünü annesinden öğrendiğini, polise gitmesi durumunda eşinin intihar edeceğini söyleyerek tehdit ettiğini iddia etti. Çocuğun ölümünden dolayı da, eşinden şüphelendiğini söyledi. Üvey anne Emine Hayyu ise, kendisinin çocuğu öldürmediğini, kızının yapmış olabileceğini beyan etti. 14 yaşındaki Hamide Hüseyin ise üvey annelerinin sürekli kendilerine işkence ettiğini ve kaynar su ile yaktığını, kardeşini de annesinin bu şekilde öldürdüğünü ifade etti.

Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorguları yapılan Yahya Hüseyin ve Emine Hayyu, Adliyeye sevk edildi.




 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017