Otobüsçüler Ulaşım Meselelerini Basınla Konuştu

Gemlik 73 nolu otobüsçüler ve minibüsçüler kooperatifi, Gemlik’te faaliyet gösteren basın kuruluşları ile bir araya geldi. En son faaliyete giren 28 mikrobüs ile alakalı konulara değinen kooperatif başkanı Ersel Dalgın, ulaşım ile alakalı çözüm önerileri ile alakalı da değerlendirmelerde bulundu. Burulaş Müdürü Mehmet Kürşat Çapar’a da teşekkür eden Dalgın, Gemlik’te vatandaşların sorunlarına göre çözümlerde bulunduklarını da beyan etti.

Dalgın konuşmasında; ”Burulaş ve Gemlik Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, en uygun taşımanın küçük araçlarla sık seferler olduğu kanaatine vardık. 28 küçük araç alarak Gemlik halkının hizmetine sunduk. Şu anda test aşamasında. Manastır bölgesine ve Samanyolu bölgesinde 5 dakikada bir hareket ediyor. Hastane bölgesine 09.00’a kadar 5 dakikada, sonrasında 6 dakikada bir hareket ediyor.

Eski araçlarla 12 yıldan bu yana çalışıyorlardı. Bu araçlar 9 metre, engelliye tam erişim, ayrıca klimalı araçlar. Küçük sıkıntılar geçiş sürecinde olacaktır. bunu da hep beraber aşacağız.

Bu projenin gerçekleştirilmesinin ana mimarlarından biri Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar ve kooperatif üyelerimizdir. Bursa’da da bunun örnekleri var. Amaç yolcunun bekleme süresini kısaltmak. Eskiden 10-15 dakikaya beklenen araçlarda, yarıdan daha fazla indirim yapmış olduk” ifadelerini kullandı.

Soru cevap bölümünde tekrar söz alan Başkan Dalgın; ”Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olması ve Mehmet Kürşat Çapar’ın genel müdürlüğe atanması sonrasında, Kooperatifin %20 komisyonu kaldırılmıştır. Yaşlılarımıza, engelli kardeşlerimize ve indirimli seyahat edenlere Burulaş destek veriyor. İstediği ise hizmeti en iyi şekilde yapmamız. Neden bu kadar gecikti? Eski Burulaş Müdürümüz, esnafın düşüncelerini öncelik olarak tutmazdı. Bugünkü yönetim ise istişareye öncelik veriyor. Bu şekilde de vatandaşın kazancına çözüm sağlanıyor. Şimdi tur başına geçtik, vatandaşın ayakta yolculuk sayısını azaltmış oluyoruz. Şu anda Gemlik Bursa hattında da nispeten sıkıntı çözüldü. Akşam saatlerinde trafik yoğunluğundan gecikmeler olabiliyor. Siyasetin de bize önemli katkıları oldu. Bu anlamda teşekkür ederiz” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017