Öğrenciler Dışarıdan Aldığı Üründen Zehirlendi

Gemlik Şükrü Şenol Orta Okulu son 8’inci sınıf örgencileri, oynadıkları müsabaka sonrasında yedikleri yemekten zehirlendi.

Gemlik Şükrü Şenol Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencileri, Gemlik Sahasında oynana futbol müsabakası sonrasında, Balıkpazarı Mahallesinde esnaftan ve Türkiye’nin büyük marketler zincirlerinden birinin Balıkpazarı şubesinden yedikleri ürünler sonrasında zehirlendiler. Öğrenciler marketin yan tarafında istifra ederken, bölgede bulunan Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldı. Öğrenciler, Gemlik Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındılar.

ORTAK KULLANDIKLARI SOS

Öğrencilerden ikisinin Balıkparı’nda da bulunan marketler zincirinin Gemlik Şubesinden çiğ köfte aldığı, diğer öğrencilerin de bölgede bulunan esnaftan çiğ köfte aldığı dile getirildi. Öğrenciler, ortak kullandıkları ürünün de çiğ köftenin yanında bulunan sos olduğunu beyan ettiler.

Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, market ve esnaftan numuneler alırken, numunelerin incelenmesi ve öğrencilerin raporundan sonra zehirlenmenin tam sebebinin öğrenilmesi bekleniyor.

SOĞUTUCU KULLANMIYOR MU?

Marketler zincirinin şubelerinde, çeşitli dönemlerde benzer sorunların yaşandığı biliniyor. Bunun sebebinin soğutucu bölümlerin, tam randımanla çalışmaması veya farklı zamanlarda kapanmasının olabileceği üzerinde duruluyor. Sıcaklık değişikliğinin hem raf ömrüne zarar verdiği, hem de üründe bozulmaya yol açtığı bilinirken, marketler zincirinin şubesinde de benzer olay yaşanıp yaşanmadığı merak ediliyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017