Kadın Dayanışmasından 8 Mart Anma ve Yürüyüşü

Gemlik Kadın Dayanışması öncülüğünde, 8 Mart Emekçi Kadınlar gününü anma amacıyla, Gemlik Dere boyu taş köprü (Demokrasi Köprüsü)’den başlayarak Gemlik İskele (Demokrasi) Meydanında son bulan yürüyüş düzenledi. İskele (Demokrasi) Meydanında ise, günün anlam ve önemine istinaden konuşma yapıldı.

Kadın Dayanışması adına yapılan konuşmada  “Kendilerini toplumda eşit bir birey olarak yok sayan çağdışı zihniyetlere karşı kadını sömüren aşağılayan yok eden sistem ve zihniyetlere karşı omuz omuza mücadele verdiği gündür. Kadına yönelik ayrımcılığı dünyada sömürülüp şiddettin, eşitsizliğin, yoksulluğun artmasına neden olan sistemden ayrı düşmek mümkün değildir. Bu nedenle temel olarak bu sistemin değişmesi sağlanmadan kadın sorunlarına çözüm bulmak mümkün olmayacaktır. Cinsiyet ayrımının ortadan kaldırılmasıyla özgür, eşit bir birey ve toplum oluşumu sağlanabilir. Ülkemizi toplumsal cinsiyet ayrımcılığı aile içinde başlayarak toplumun her alanında var olmaya devam etmektedir.

Tarihsel, kültürel ve dinsel bir takım gerekçeler üretilerek kadınlar eğitimden, iş hayatından ve toplum yaşantısından uzaklaştırılmaktadır. Ülkemizde nüfusumuzun yarısını teşkil eden kadınlarımız yaşamın her alanında varken karar alma organizma istihdamında eğitimde, politikada aynı oranda temsil edilememektedir. Bunun yanında kadına ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismarda sistematik bir şekilde artmaktadır’’ ifadelerine yer verildi.

Gemlik Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ise; ‘’Kadınların ev hayatında, analıkta, iş hayatında siyasette mücadele de sanatta da ne kadar güçlü olduğunu gösterdik hep birlikte. Gemlik Belediyesi olarak da kadın erkek ayrımcılığını bir kenara atarak insan olan odaklı birleşmek üzere elimizden geleni yapıcağız. Burda ki bütün kadınlar adına bütün Gemlik ‘e  bütün Türkiye’ye bütün Dünya’ya selam gönderiyorum’’ şeklinde konuştu.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017