Dolandırıcılar Jandarma Bölgesine Dadandı

Gemlik’te jandarma bölgesine dadanan dolandırıcılar vatandaşlara sıkıntılı anlar yaşatırken, yetkililer bu tür olaylara kanmamaları hususunda uyarıda bulunuyor.
Telefon dolandırıcıları; yıllardır, sahte kimliklerle çıkarılan cep telefonundan kurbanlarını arayarak kendilerini polis, jandarma, savcı veya hakim olarak tanıtıyor, ardından da polis telsiz sesi eşliğinde konuşarak banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiği, adlarının terör örgütü soruşturmasında geçtiği gibi yalanlarla kendileriyle sözde işbirliğine gitmelerini istiyor. Dolandırıcılar, kurbanlarını tehdit edip korkutarak banka hesaplarında hareket olması için verecekleri hesap numaralarına para transfer etmelerini istiyor ya da bankada polise yakalanmamak için para ve altınları kameraların olmadığı yerlerdeki çöp tenekelerine bıraktırıyor. Güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına, defalarca kez gönderilen uyarı SMS’lerine, kamu spotlarına ve neredeyse her gün medyada yer alan haberlere karşın telefon dolandırıcıları kurbanlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Dolandırılanlar arasında her yaştan ve her eğitim seviyesinden insan bulunuyor.
Bu konuda Gemlik bölgesinde çeşitli zaman dilimlerinde özellikle köylere dadanan telefon dolandırıcıları kendilerine jandarma süsü vererek vatandaşlardan para ve ziynet eşyası talep etti. Bir dolandırıcının merkez karakoluna bağlandınız şeklindeki ifadesinin ardından ortaya çıkan olay sonrası jandarma ekipleri köylerde gezerek vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017