Gemlik Belediyesinden virüs önlemi

Gemlik Belediyesi ekipleri Türkiye’de de görülmeye başlayan korona virüsüne karşı önlemler aldı.

Gemlik’te çeşitli noktalara el dezenfektanları yerleştirmeye hazırlanan ekipler, vatandaşların sıkça temas ettikleri kamu kurumu, okul ve ibadethaneleri dezenfekte ederken, zabıta ekipleri ise marketleri dolaşarak stokçuluğa karşı uyarılarda bulunuyor.

Etkinlikler iptal

Gemlik Belediyesi tüm toplu etkinliklerini ileri bir tarihe erteledi. Konuyla ilgili konuşan Gemlik Belediyesi yetkilileri, “Gemlik Belediyesi olarak bu ay planladığımız geniş katılımlı etkinlikleri ileri bir tarihte yapmak üzere erteleme kararı verdik. Tüm vatandaşlarımıza ve kamuoyuna duyurulur” dedi.

Dezenfekte çalışmaları sürüyor

Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen dezenfekte çalışmaları da hızla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Gemlik’teki okul, kamu kurumları, ibadethaneler ve benzeri kurumlar uzman ekiplerce mikroplardan arındırılırken, kısa süre içinde Gemlik’te belirlenen çeşitli noktalara dezenfektan jel koyulacağını da belirtildi.

Önlemler konuşuldu

Gemlik’te virüse karşı alınacak önlemlerin konuşulduğu toplantı Gemlik Belediyesi encümen salonunda gerçekleşti. Toplantıya Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ve Bayram Demir, Gemlik Belediyesi Meclis Üyeleri Durmuş Uslu, Sedat Akkuş, Alpaslan Eker, Şükran Ersöz Gemlik İlçe Sağlık Müdürü Enes Özdemir ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Gemlik Belediyesi daire müdürleri de katılırken vatandaşların Gemlik’in çeşitli noktalarına asılacak ilanlarla bilgilendirilmesi ve özellikle bireysel hijyene dikkat edilmesi gerekliliği vurgulandı. Korona virüsünün şu anda ülkemizde salgın olmadığı da ifade edilirken, Gemlik’te özellikle toplu taşıma, okul ve ibadethanelerin dezenfekte çalışmalarının sıkça devam edeceği belirtildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017