Cinsel İstismar Davasında 9 yıl ceza

2018 yılında Gemlik’te A.A.K. isimli öğretmenin gerçekleştirdiği iddia edilen cinsel istismar olayında, karar çıktı. Mahkeme hakimi sanık öğretmeni iki ayrı cinselistismar suçunda 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Gemlik Ali Kütük Ortaokulunda, 2018 yılı Mart Ayında matematik öğretmeni olan A.K.K. isimli şahsın, aynı okuldaki iki öğrenciye karşı ”Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçunu işlediğine ilişkin Bursa 12. Ağır Ceza Mahkemesinin 2018/831 sayılı dosyasının yapılan karar duruşmasında sanık öğretmene çocuk başına 4 yıl 6 ay ceza verdi. 2 ayrı cinsel istismardan suçundan ceza 9 yıl olarak karara işlendi.
Duruşmada dava savcısının ”Mağdurların istikrarlı beyanı, sanığa iftira atmalarını gerektirecek bir husumetlerinin bulunmaması, tüm dosya kapsamı ve toplanan delillerin incelenmesinde mağdurların öğretmenliğini yapan, aynı zamanda mağdurlara ikametinde özel olarak matematik dersi verdiği anlaşılan sanığın, eğitim ve öğretim vasfını kötüye kullanarak, cinsel haz almak amacı ile eylemlerine uyan TCK’nın 103/1,3 d maddesi uyarınca, her bir mağdur yönünden ayrı ayrı cezalandırılması” talebini yeniledi.
Sanık öğretmen ve avukatlarının da katıldığı duruşmada hakim sanığı cinsel istismar suçunu işlediğinin sabit olduğuna karar vererek, cezayı önce 3 yıl, daha sonra eğitici ve öğretici vasfını gözönünde bulundurarak 4 yıl 6 aya çıkarttı. Olayda 2 ayrı öğrencinin cinsel istismar mağduru olmasından dolayı ceza 9 yıl oldu. Kararın ardından taraf avukatlarının istinafa müracaat edecekleri öğrenildi.
Öte yandan söz konusu olayla alakalı olarak 2018 yılında meydana gelen olayda, zanlı öğretmen bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmış, olayda 2 ayrı aile suç duyurusunda bulunmuştu. Olayın zanlısı öğretmen A.A.K. emekliye ayrılmış, bir kısım velide aileleri suçlayarak olayın olmadığını veya okul dışında olan söz konusu olayda okulun adının kullanılmasına da tepki göstermişti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017