Yerli Otomobil ÇED Toplantısı yapıldı

Türkiye’nin yerli otomobilin üretilmesinde önemli süreçlerden biri olan ÇED toplantısı, Gemlik Cemil Meriç Kültür Merkezinde yapıldı.

Toplantıya, Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

SAĞLIK ÖNLEMLERİ ALINDI

ÇED Toplantısının yapılacağı Gemlik Cemil Meriç Kültür Merkezinde, bir gün öncesinde ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapıldı. Toplantıya katılanlara da maske dağıtıldı. ÇED Toplantısı fabrika ile alakalı sunum ile başladı. Toplantıda Bursa İl Çevre Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Müdür Yardımcısı Selçuk Yalçın, Şube Müdürü Ahmet Çakmak, mühendisler Ergin Demiral ve Mehmet Yıldırım ve ÇED çalışmasını yapan firmanın yetkilisi Mehmet Battal söz aldı.

İNŞAAT AŞAMASINDA 2 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Sunumda yıllık 175 bin aracın üretileceği, araçların 5 G kapsamında olacağı belirtildi. Projenin inşaat aşamasında iki bin kişinin çalıştırılacağı belirtilen sunumda, 2032 yılına kadar da 4323 kişinin Yerli Otomobil Fabrikasında çalıştırılacağı söylendi.

1 MİLYON 200 BİN METREKAREDE KURULACAK

Sunumun devamında ise; ”1.201.687,59 Metrekarelik alanda kurulacak fabrikanın arazinin TOGG’a 49 yıllık irtifak hakkı verilmiştir. İnşaat aşamasına 200 bin metrekarelik kazı alanı yapılarak, 200 bin Metreküp hafriyat toprağı çıkması planlanıyor” denildi.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017