Bodo Gemlik Basketbol’dan Taraftarlarına Mesaj

Global kriz haline gelen ve ülke genelinde de önlemler alınan koronavirüs salgını ile alakalı, Gemlik Basketbol Spor Kulübü Başkanı Berkay Bulut açıklama yaptı. Bulu açıklamasında  şu ifadelere yer verdi; ”Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de tek gündem Corona virüs ile mücadeledir. Ülke çapında adeta karantina uygulanmaya başlanmış ve “evde kal” “zorunlu olmadıkça dışarı çıkma” sloganı ile topyekûn bir mücadele başlatılmıştır.
Böyle bir ortamda maçların öncelikle seyircisiz oynanma kararı alınmıştır. Maçlar tatsız tuzsuz bir hal almışken birde tüm sporcu ve teknik ekibin virüs kapma endişesi keyif alınan bir oyun değil zoraki oynan bir ritüel halini almıştır. Böyle bir ortamda lig maçlarının oynanması bir gereklilik olmaktan çıkmış adeta eziyet haline gelmiştir
Bir taraftan evde kal denirken diğer taraftan da, takımdan maç için havaalanına gitmesini, yolculuk yapmasını, otelde kalmasını, dışarda yemek yemesini en önemlisi yakın temas sporu olan basketbol oynamasını istiyorsunuz.
Deplasmana gitmek, sahaya çıkmak zorunda olan herkes kendi sağlığı dışında evdeki eş ve çocuklarının, yaşlı anne ve babasının sağlığını tehlikeye atma korkusu yaşıyor.
Takımlar daha doğru düzgün antrenman yapamazken maç yapmasını beklemek ligi devam ettirmek ne derece sağlık olacaktır.
Bu nedenlerle Gemlik Basketbol olarak liglerin bir an önce ertelenmesini bekliyoruz.
Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.

Berkay BULUT
Budo Gemlik Basketbol Başkanı

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017