Gemlik Belediyesinden yaşlılara yardım eli

Gemlik Belediyesi ekipleri sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü, kronik hastalığı ve engelli vatandaşları yalnız bırakmıyor.

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, Gemlik Emniyet Müdürlüğü, Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı ve Gemlik Müftülüğü ’nün ortaklaşa kurduğu destek birimi, yaşlıların telefonla gelen isteklerini evlerine giderek değerlendirdi. Yaşlıların evlerindeki erzak, sağlık ve benzeri ihtiyaçlarını gideren ekipler, 7/24 çalışmaya devam edecek.

Başkan Sertaslan, “Belediyeniz yanınızda”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise, bu salgının hep beraber ve ortak çalışmayla giderileceğini belirterek, çok sayıda ülkede vatandaşların evde kalma kurallarına uyduğu için salgının ilerlemesinin durduğunu belirterek, Gemlik’te ve Türkiye’deki vatandaşlarımızın bu kurallara uymasının önemine değindi. Gemlik Belediyesi olarak Türkiye’de ilk vakanın ortaya çıkmasının ilk gününden beri tüm ekiplerinin teyakkuz halinde olduğunun altını çizen Başkan Sertaslan, “Belediye ekiplerimiz sahada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz yolları ve caddeleri temizlerken, park ve bahçeler müdürlüğümüz çocuk parklarını ve oturma yerlerini dezenfekte ediyor. Zabıta Müdürlüğü ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerimiz ise yaşlılarımızın ihtiyaçlarını gideriyor” dedi.

65 yaş üstü, kronik hastalar ve engellilere evde kalma çağrısında bulunan Başkan Sertaslan, “kısa süreli bir izolasyon süreci sonrasında vatandaşlarımızın ve ülkemizin tekrar normal haline döneceğini düşünüyorum. Yalan haber ve dedikodulara itimat etmeden izolasyon sürecimizi sürdürelim” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017