Özcanbaz, Traktörleri dezenfekte de kullanmayı önerdi

MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, Gemlik Kaymakamlığı bünyesinde oluşan Vefa Sosyal Destek Kuruluna teşkilat olarak 200 koli ile yardım edeceklerini ifade etti. MHP İlçe Başkanı, ilaçlamanın yetişmeyeceği durumlarda da, köylerde bulunan traktörlerin kullanılmasını önerdi.

Konu ile alakalı açıklama yapan Özcanbaz; ”Dünya ile birlikte ülkemiz de zor süreçten geçiyor. Covid 19 denen yeni tip koronavirüs ile mücadele etmeye çalışıyoruz. Allah’ın izniyle bu süreci de alnımızın akıyla bitireceğiz.

GÜNLÜK KAZANÇLA GEÇİNENLERİ ATLAMAMALIYIZ

Devletimizin bu konudaki çalışmaları memnuniyet verici. İspanya ve İtalya’da sağlık kuruluşları çökmüş durumda, bizler ise hastalarımızla ilgilenebiliyoruz. Devlet üzerine düşeni yapıyor, bizler de devletimize destek olmak anlamında, 200 koli erzak toplayacak ve Kaymakamlığımızın bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Kuruluna teslim edeceğiz. Onları eliyle dağıtılması daha uygun olacaktır. Bizim Kaymakamlığa önerimiz, Gemlik’te pek çok işletme tedbirler gereğince çalışmasını durdurdu. Burada çok sayıda yövmiyeci dediğimiz günlük çalışanlar bulunuyordu. Önceliğin bu vatandaşlarımıza verilmesi istedik. Sürekli işsiz kalan arkadaşlara destek olmalı ve sosyal patlama riskinin önüne geçmeliyiz.

Medyada ve çevrede rastlıyoruz. 65 yaş ile alakalı yasak geldi. Büyüklerimiz bazen dışarıya çıkabiliyor. Büyüklerimiz, bizim tarihsel hafızamızdır. Bizim geleneklerimizde de, onlara saygı vardır. Bunun ön planda tutulması gerektiğin düşünüyor, gördüğümüz davranışları doğru bulmuyoruz” dedi.

KÖYLÜLER TRAKTÖRLERİNİ SEVE SEVE HİZMETİMİZE VERİR

Son olarak Gemlik ile alakalı öneri getiren MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz; ”Gemlik Belediyesinin envanterinde bulunan araçlar, tüm Gemlik’e yetişemeyebilir. Köylerimizde, turbo sistemi ile ilaçlama yapan ve traktör arkasına bağlanan ilaçlama makinelerimiz var. Köylülerimiz bunu seve seve bizlerle paylaşacaktır. Belediyemize bu konuda da öneride bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017