Gemlik Cezaevi önlemlerini anlattı; Korona Vakamız Yok

Kapalı alan olmasına rağmen, bugüne kadar herhangi bir Coronavirüs Covid-19 vakası yaşanmayan Gemlik Açık Ceza ve İnfaz Kurumu, aldığı önlemler ile alakalı bilgilendirmede bulundu.

Cezaevinden yapılan açıklamada şu hususlara değinildi; ”El dezenfektanları aletleri ile birlikte mahkum kabul birimine, hükümlü ve personel yemekhanesine, parmak izi okutma cihazının bulunduğu tüm alanlara, atölyelere, kurum kantini ve dış atölyelerdeki kantin ve kafeteryalara, kurum kütüphanesine, açık ziyaret alanına, kurum personeli ve hükümlülerin ortak kullanım alanlarına monte edilerek kullanıma başlandı.

Uzaktan ateş ölçümü yapan cihazlar mahkûm kabul birimi ve revir birimine teslim edilerek kuruma giriş yapan personel, hükümlü ve giriş yapan diğer kişilerin ateş ölçümlerine başlandı • Koğuşlarda, el ve vücut teması olan noktalarda, tuvalet, banyo ve mutfak tezgahları çamaşır suyu ve deterjanla periyodik olarak temizlikleri ve kontrollerinin yapılması sağlandı.

Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu olarak COVID-19 salgınına karşı alınacak tedbirler kapsamında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yazıları gereğince Kurum Müdürü başkanlığında toplantı yapılarak alınacak önlemler kararlaştırıldı

Personel servisi ve hükümlüleri taşıyan araçların dezenfekte işlemleri periyodik olarak yapılması sağlandı.

Kurumumuzda atölyeler ve tüm noktalar, Uluyol Adliyesi, Bölge Adliyesi, Gemlik Adliyesi ve İcra Dairesi dezenfekte işlemleri yapıldı.

İş yurdu faaliyetleri kapsamında kurum dışında çalışan hükümlülerin kuruma dönüşlerinde ayrı koğuşta barındırılarak diğer hükümlülerle temasları engellendi.

Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumumuz Tekstil Atölyesinde kuruluşundan bu güne dek Sağlık Bakanlığı ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Ülkemiz ve dünyada yaşanan koronavirüsle mücadele devam ederken Ceza İnfaz Kurumumuz hastanelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için özverili bir biçimde tam kapasitede çalışmalarına devam etmektedir.

Ayrı koğuşta barındırılan hükümlülerden kurum hekimine muayene dilekçesi yazanlar için kurum hekimi, sağlık memuru ve infaz koruma memuru ile birlikte gerekli ekipmanlar alınarak yerinde muayene işlemleri yapıldı

Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu Tekstil Atölyemizde Sağlık Bakanlığı için bugün daha fazlasını yapabilme amacı ile çalışmalarımızı hızlandırarak devam etmekteyiz

Kurumumuza gelen ziyaretçilerin ve izinden dönen hükümlülerin yurtdışı bağlantılarının sorgulanması sağlandı

Kurumumuza ilk kabul işlemlerinin yapılması aşamasında kendisinde yüksek ateş ve hastalık belirtisi olmayan fakat sağlık kurumlarınca düzenlenen raporda yüksek ateş ve hastalık belirtisine dair herhangi bir değerlendirme yapılmayan hükümlülerin tekrar rapor alınması için sağlık kurumuna gönderilmesi sağlandı.

Kuruma ilk kabulde hükümlüyü getiren kolluk kuvvetlerinden 14 gün içinde yurt dışı bulunup bulunmadığına dair evrak talep edildi.

Sorumlu başmemurluk, vardiya başmemurluk ve ortak duyuru noktalarına Koronavirüsle mücadelede alınacak tedbirler kapsamında 14 kural isimli broşür ve gerekli talimatlar kurum içi ve dış birimlere de gönderilerek duyuru panolarına asılarak kurum personeli ve hükümlülere gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

İlçe sağlık müdürlüğünden doktor kurumumuza gelerek koronavirüs hakkında personel ve hükümlüleri bilgilendirdi. Salgın ihtimaline karşı kurumumuzda ilk müdahale esnasında gerekli olan tulum ve ağız maskesi siparişi verildi.

Personelden kronik rahatsızlığı bulunan, hamile, engelli ve eşleri sağlık kuruluşlarında çalışanlara idari izin verildi. Kuruma ilk giriş yapan ve izinden dönen tüm hükümlüler için 14 gün boyuncu diğer hükümlülerden ayrı olacak şekilde barındırıldı. Mahkum Kabul Birimi, Revir Birimi ve gerekli tüm birimlere maske ve eldiven tedariki sağlanarak personellerin genel arama ve kısmi aramalarda üst aramalarında eldiven ve maske kullanılması sağlandı.

Hükümlünün ziyaret, özel izin ve avukat görüşlerinde talimatlara uygun olarak eldiven, maske ve el dezenfektanı gibi önlemler alınarak uygulandı.

Kurumumuza koronavirüsün sık görüldüğü Çin, İran, İtalya gibi ülkelerden gelenlere görüş yaptırılmaması sağlandı.

Kurumumuzda öksürük, ateş, nefes darlığı ve halsizlik durumlarından herhangi biri bile olması durumdan derhal sağlık kuruluşlarına sevkleri sağlanmaktadır .  Bu kapsamda kurumumuzda ziyaret alanı olarak kullanılan bölge düzenlenerek personelimizin bu dönemde konaklaması için uygun koşullar sağlandı.

Adalet Bakanlığı’nın almış olduğu karar doğrultusunda koronavirüs önlemleri kapsamında kurumun dışarıdan izole olarak giriş çıkış yapılmayacak şekilde asgari sayıda personel ile çalışma düzenine geçildi.

KURUMUMUZDA POZİTİF VAKA BULUNMAMAKTADIR

Cuma namazı başta olmak üzere camide cemaatle namaza ara verilmesi sağlandı. Kurumumuz personeli için kullanılan çay ocakları ile berber haneler kapatılması sağlandı. Kurumumuzda koronavirüs pozitif vaka bulunmamaktadır.

Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlülerin sağlıkları için kendilerini izole eden kurum müdürü ve İnfaz Koruma Memurlarına alkışlarla destek verdiler. • Kurumumuz Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüse karşı alınan tüm tedbirleri göz ardı etmeksizin uygulayarak olası bir riski bertaraf etmiştir.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017