Zor durumdaki vatandaşların borçlarını ödedi

Bursa’nın Gemlik İlçesinde, farklı bölgelerde olan marketlere vatandaşların borcu Gemlikli bir hayırsever tarafından ödendi. Dört ayrı marketlerde veresiye defterleri üzerinden borç ödeyen hayırseverin, ilçenin gelir durumu düşük bölgelerini seçtiği görüldü.

İşletme sahiplerinden alınan bilgiye göre, Coronavirüs COVİD-19 salgını nedeniyle zor günler geçiren vatandaşların, marketten alışveriş yaparken borçlarını düşünmemeleri ve zor zamanlarda evlerinde daha rahat olmaları adına hayırsever tarafından destek olunduğunu belirttiler.

Market sahibi Hülya Baysan ”Dün akşam geldi ‘Borç defteriniz var mı?’ diye sordu. Borç rakamını sordu. İçlerinden ihtiyaç sahipleri ve yardımlarla geçinen insanları seçerek ödeme yaptı ve borçlarını ödedi. Coronavirüs nedeniyle zor durumda olan insanlar var. Kâğıt toplayan, hurdacılık yapan vatandaşlar var. Bunları da ödedi.” dedi.

Diğer bir market sahibi Kenan Sancar ise; ”Borç defterimizi istedi, hesabı olan var mı diye? Kendisi doğrudan ödemek istedi. Hiç bir ayrım yapmadı, hiçbir şey sormadı. Durumu olan insanı bizler yazmıyoruz. Keşke her durumu olan bu şekilde bir şeyler yapsa” şeklinde konuştu.

https://www.facebook.com/GemlikManset/posts/1041742146195790

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017