Gemlik’te Covid-19’dan Dördüncü Ölüm

Her hastalıkta olduğu gibi, moral COVİD-19 pandemisinde de önemli.

Bazen sırf bu nedenle susmak, bekleyenlerin ve ailelerinin adına moral olur.

Girmeyecektim bu konuya da, artık yapacak bir şey yok. ”Corona’dan ilk ölüm Kumla’dan” denilse de, aslında Kumla’nın ilk kaybı. Gemlik’in ise, dördüncü kaybı.

Unutmadan, vefatların tamamı Bursa’da hastanelerde yaşandı. İlk günlerde, Bursa’ya sevk oluyorlardı.

***

İlk vefat Cihatlı bölgesinde gerçekleşti. Ardından Gemlik Merkez’de iki büyüğümüzü daha kaybettik. Büyük kısmında farklı hastalıklar ve yaş vardı. Kumla’daki vaka ise Şehir Hastanesinde tedavi oluyordu. Gemlik’in ilk vakalarındandı.

Tedavi gören ve durumu ağır olanlar, yoğun bakımda tedavi olanlar mevcut. Belirli hastalıkları olanlar, yaşlı olanlar ve sigara kullananlar, daha zor geçiriyor. Sağlıklı beslenenler ve erken tanı konanlar ise çok kısa sürede atlatabiliyor.

***

Gemlik Devlet Hastanesinde, bakımın pek çok bölgeye göre daha iyi olduğunu, taburcu olanlardan ve hasta yakınlarından öğrendik. Gemlik’teki sayının artışını tetikleyen unsurlardan biri de, ne yazık ki fabrikalar.

*

Muhtemelen soracaksınız, ”Vaka sayısı kaç?” diye. Şu anda 50’nin üzerinde. Buna, geçen gece sokağa çıkma yasağının açıklanmasının ardından, toplu halde sokağa inmemiz dahil değil. Oradaki vakalar, Cuma ve hafta sonunda çıkmaya başlayacak.

*

Dikkate almıyoruz. Almamaya da devam edeceğiz. İki günlük yasak boyunca sokaklarda gördüğüm, Emniyetin, vatandaşları geri çevirmeye uğraşmasıydı. Yani senin canını, bulaştıracağın ailenin canını polis düşündü, sen düşünmedin.

*

Fabrikalarda vaka artmaya da devam ediyor. Son duyumum gübre fabrikasında da çıkmış. Dediğim gibi yakın zamanda tüm fabrikalarda yayılacak. Esnaflara yayılacak. Sokağa da yayılacak. O geceden sonra, yazıyı okuyanlar bizler de dahil efekte olacağız. Tüm önlemleri almış olsak da, pek bir şey ifade etmeyecek.

Bundan sonra söyleyeceklerim. Şüpheniz olursa sağlık kuruluşlarını haberdar edin. Sağlıklı beslenin, bağışıklığınızı mümkün oldukça güçlü tutun. Yoksa…

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017

One thought on “Gemlik’te Covid-19’dan Dördüncü Ölüm

  • Nisan 12, 2020 tarihinde, saat 8:24 pm
    Permalink

    Bilgilendirme için teşekür ederim.

Yorumlar kapatıldı.