Durdu, “Gemlik Belediyesi iki adım öteye cenaze aracı vermedi”

Bursa Büyükşehir ve Gemlik Belediye Meclis üyesi MHP’li Osman Durdu, Gemlik Belediyesinin iki adım ötesi denilebilecek Gemlik’e 30 km mesafedeki Armutlu’nun Fıstıklı köyüne cenaze aracını il dışı olduğu gerekçesiyle vermediğini ifade ederek, Yalova Belediyesinden gönderilen bir cenaze aracı ile bu hizmetin sağlandığını ifade etti.
Osman Durdu yaşanan olayda, “cenaze yakınlarının kendilerine ulaşarak Fıstıklı’ya götürmek istedikleri cenaze için Gemlik Belediyesinin il dışı olmasından dolayı cenaze aracı vermediğini söylediklerini ifade eden Durdu, olay üzerine Belediye başkan yardımcısı ile görüştüğünü ve Başkan yardımcısının “Bursa Büyükşehir Belediyesinin ilçe belediye cenaze araçlarının il dışına çıkmasını yasakladığını” ifade ettiğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ında Gemlik belediyesinin düzenleyeceği bir yol izin belgesi ile cenazeyi Fıstıklı’ya götürebileceklerini belirtmesine rağmen cenaze sahiplerinin sorununu çözülmediğini ifade etti.
Cenazenin bir an önce defnedilmesi için gerekli girişimlerde bulunmaya devam ettiklerini söyleyen Durdu, “gelinen son durumda Yalova belediyesinin yardım istendiğini ve girişimler sonucu gelen cenaze aracı ile cenazenin Fıstıklı köyüne götürülerek defnedildiği ” söyledi. Durdu “yaşanan bu durum cenaze sahiplerini olduğu kadar ilçede siyaset yapan bizleri de derinden yaralamıştır. Koskoca Gemlik Belediyesi bir evrak düzenleyerek iki adım öteye bir cenaze aracı tahsis edememiş önümüze bürokrasi engeli koymuştur” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017