Ekolojik Pazar faaliyete başladı

Gemlik Kapalı Pazar Yeri’nin üst katında daha önce köylü pazarı olarak bilinen alan, gerekli düzenlemeler yapılarak “Ekolojik Pazar” haline getirildi. Gemlik çevre köylerinde yaşayan vatandaşların kendi yetiştirdiği doğal ürünleri satabilecekleri Pazar alanında gerekli çevre düzenlemeleri de yapıldı.

Kapalı Pazar Yeri’nin üst katında çeşitli düzenlemelere ihtiyaçlar duyuluyordu. Üzeri açık olan pazar alanında yağışlı havalarda tezgâhlar zarar görüyor, rüzgâr nedeniyle ürünler aşağıya uçarak tehlike yaratıyordu. Üzeri 75 metre uzunluğunda çatı ile kapatılan Ekolojik Pazar’da bir buçuk metrelik 100 tezgah, sosyal mesafe kurallarına da uyularak yeniden düzenlendi ve hizmete başladı.

Başkan Sertaslan: “Kapalı Pazar Yeri’nde çalışmalarımız sürecek”

Seçim döneminde Kapalı Pazar Yeri’ne pek çok kez ziyarette bulunduğunu ve sorunları iyi bildiklerini söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, gereken düzenleme ve tadilatların devam edeceğini dile getirdi. Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Kapalı Pazar Yeri’nde mevcut problemler vatandaşlarımız aracılığıyla bize iletiliyordu. Yaptığımız incelemelerde biz de bu problemleri yerinde görmüştük. Burası ilçemizin en değerli alanlarından biri. Üstelik binlerce hemşerimize hizmet edilen önemli bir yer. Gerek sağlık gerekse çevre düzenlemesi konusunda adımlar atılmaya devam edilecek. Sosyal mesafe kurallarına göre düzenlediğimiz kapalı pazar alanında sağlıklı ve güvenli alışveriş imkânı sağlıyoruz. Üst katta ise çevre köylerden hemşerilerimizin gelerek kendi doğal ürünlerini sattıkları alanı Ekolojik Pazar haline getirerek doğal ürünlerin Gemlikliler ile buluşturuyoruz. Pazar alanımızda çalışmalarımız devam edecek.”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017