Gemlik Belediyesinden bin aileye erzak desteği

Gemlik Belediyesi Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

Son dönemde gerçekleştirmeye başladığı sosyal projeler ile gündem yaratan Gemlik Belediyesi, gerek kendi kaynakları gerekse hayırsever kişilerin desteği ile Ramazan ayında da Gemliklilere destek olmaya devam ediyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde yardım ve dayanışma faaliyetlerine devam eden Gemlik Belediyesi ekipleri, koronavirüs salgınına karşı 100 bini aşkın cerrahi maskeyi mahalle mahalle Gemliklilere ulaştırırken erzak paketlerinin de dağıtımına başladı.

İçinde un, pirinç, kuru fasulye, kırmızı mercimek, makarna, arpa şehriye, sıvı yağ, çay, toz şeker ve salça gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu paketler, ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim ediliyor. Her gün çeşitli mahallelerde pek çok adrese erzak paketi teslimi yapan ekiplerin şimdiye dek bini aşkın paketi belirlenen adreslere ulaştırdığı belirtildi.

Başkan Sertaslan: “Sosyal yardımlaşma ve dayanışma sürecek”

Sosyal belediyecilik anlayışı gereği Gemliklilerin ihtiyaç duydukları her zaman yanlarında olduklarını belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “belediyemiz her zaman hemşerilerimizin ihtiyaç duyduğu desteği sağlamayı görev bilmiştir. Biz Gemlik Belediyesi olarak 112 bini aşkın insana hizmet etmeye söz verdik. Koronavirüs salgınına karşı mücadelemizin sürdüğü bu günlerde vatandaşlarımızın ekonomik olarak da zorda olduğunun bilincindeyiz. Bu günleri birlik, beraberlik ve dayanışma içinde aşacağız. Ekiplerimiz şimdiye kadar binden fazla aileye erzak desteği sağladı. Erzak paketi talep eden ailelerimizden başvuru almaya devam ediyoruz. Gemlik’te sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı birkaç haftaya sığdırmayacak, sürekli bir anlayış haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017