Esnaf Odası Esnafın yanında

   Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı İsmail Beki, Korona Virüs salgının ortaya çıkması ve yaşanan süreçte oda olarak yaptıkları faaliyetleri yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyu  ile paylaştı.

   Beki oda yönetim kurulu ile aldıkları ve esnafa yönelik çalışmaları şu şekilde sıraladı. “Covid 19 salgını nedeni ile ilçemizde bulunan esnaflarımız yaklaşık iki aydır zor günler geçirmektedir. Biz oda olarak elimizden geldiğince esnafımızın yanında  olmaya çalışıyoruz üst kurumumuzla  yaptığımız görüşmelerimizde esnafımızın her yıl iki taksit olarak  ödediği aidatlarının ertelenmesi ile ilgili talepte bulunduk fakat bağlı bulunduğumuz bakanlıktan üyelerimizin aidatlarının  ertelenmesi ile  ilgili olumlu bir cevap gelmemiştir. Bizde yönetim kurulumuzla toplantı  yaparak odamızın yetkisi dahilinde olup  odamızda basit usulde muhasebesi tutulan  esnaflarımızdan Nisan Mayıs ve Haziran aylarına ait  olmak üzere üç ay boyuncu muhasebe ücretlerini almama kararı  aldık ve bu süreç devam ederken 21 Mart tarihinden itibaren  kapalı olan berber bayan kuaförü ve güzellik salonlarının 11 Mayıs itibari ile açılması ile ilgili genelge yayınlandığında bu esnaflarımıza destek olmak için yönetim kurulumuzla toplantı yaparak berber bayan kuaförü ve güzellik salonu olan esnaflarımızın işyerlerini belirli aralarla  dezenfekte ettirebilmesi  için Gemlikli bir esnaf arkadaşımız ile esnafımız mağdur olmayacak fiyatta anlaşıp oda olarak bir protokol imzaladık. Bunun akabinde Gemlik belediye başkanımız ile yaptığımız toplantı neticesinde kapalı olan berber bayan kuaförü ve güzellik salonu olan esnaflarımızın iş yerlerini açacakları 11 Mayıs Pazartesi günü öncesine  gelen hafta sonu Cumartesi  ve Pazar günü olmak üzere  iki gün  içerisinde mahalle mahalle ayarlayarak işyerlerinin dezenfekte edilmesi konusunda anlaştık. Neticede bu hafta sonu esnafımızın işyerleri dezenfekte edilmiştir.

Gemlik belediyesi ile  yaptığımız toplantı neticesinde esnafımıza dağıtılmak üzere maske talebinde bulunduk yine yönetim kurulumuzla aldığımız karar doğrultusunda  oda olarak  yaklaşık ikiyüzü bulan berber bayan kuaförü ve güzellik salonlarına destek olmak için kendilerine dağıtılmak üzere dezenfektan eldiven Gemlik belediye başkanımızın odamıza vermiş olduğu maske ve çıraklık eğitim merkezi müdürlüğümüzde esnafa destek olmak için üretilip milli eğitim müdürlüğümüz ve çıraklık eğitim merkezi müdürü tarafından odamıza getirilen siperliklerden oluşan paketi berber  bayan kuaförü esnaflarımıza dağıtmaya başladık.

   Bu demek değildir ki diğer esnaflarımıza destek olmayacağız. ilerleyen günlerde açılacak olan ve halen çalışmaya devam eden esnaflarımıza da destek olmak için oda olarak bütçemiz dahilinde elimizden geldiğince yanlarında olmaya çalışacağız. Gönül ister ki odamızın gücü daha fazla olsun daha çok esnafımızın yanında olalım fakat esnafımızın içinde bulunduğu sıkıntılı süreçte odaya olan aidatları ile ilgili Nisan ayı aidat ayı olmasına  rağmen kendilerine ödemeleri için aidat tebliğinde  bulunmadık. İnşallah bu içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreç bir an  önce biter esnafımızın işleri yoluna girer ekonomik olarak hep birlikte rahatlarız” dedi.

   Beki, “bu süreçte bizlere destek olan ve esnaf başı 20 maske veren Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan’a, Belediye sağlık işleri müdürü Hakan Uğur’a, İlçe Milli eğitim müdürü Mehmet Duran’a, Çıraklık ve Mesleki eğitim merkezi müdürü Cengiz Korucu’ya ve tüm esnafımıza bu zorlu süreçte  destek verenlere teşekkür eder, hayırlı bereketli kazançlar dilerim” şeklinde konuştu.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017