Yazaki İşkur ve TOBB ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

Gemlik Serbest Bölgede bulunan Yazaki firması, İŞ-KUR ve TOBB tarafından başlatılan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP)’nü imzaladı.

Protokol törenine Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Bursa İşkur Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, Gemlik İşkur Müdürü Ünver Ünver, Yazaki Türkiye Müdürü Ali Rıza Alptekin katıldı.

İŞKUR ve TOBB arasında imzalanan, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında mesleki eğitim kurslarında teorik ve pratik eğitim bir arada Yazaki’de uygulanmaya başlandı.

Gemlik Çalışma ve İş Kurumu hizmet alanında faaliyet gösteren Yazaki Otomotiv yan Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere kablo ağı bantlama elemanı mesleğini 300 kişilik mesleki eğitim programı düzenlenmesi planlanıyor.

Yazaki firmasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü karşılamak üzere 1.200 saatlik işgücü eğitim programı oluşturulmuştur. Günlük 7, 5 saat olarak uygulanacak olan mesleki eğitim kursu 160 fiili gün devam edecek.

Kablo ağı bantlama elemanı mesleğinde düzenlenecek mesleki eğitim kursuna katılan işsizlere günlük 89,40 TL cep harçlığı ödenecektir. Ayrıca kursiyerlere iş kazası ve mesleki hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılanacak.

Mesleki eğitim kursunun sona ermesine müteakiben mezun olan kursiyerlerin en az %50’si iş yerinde en az kurs süresi kadar istihdam edilecek.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017