Ak Parti’den 15 Temmuz Açıklaması

AK Parti Gemlik İlçe Başkanı M. Şamil Yiğit ,Türkiye’nin yerli otomobil hasretinin sona erdirileceği temel atma törenin yapılacağı  18 Temmuz  ve Ayasofya’da  86 yıl sonra tekrar Cuma namazı kılınacağı 24 Temmuz tarihleri öncesi 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik gününde şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.

‘15 Temmuz gecesi, şanlı tarihimizin en büyük destanlarından biridir’

AK Parti Gemlik İlçe Başkanı M. Şamil Yiğit 15 Temmuzun 4.yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında  ‘15 Temmuz gecesi, şanlı tarihimizin en büyük destanlarından biri olarak hafızalara kazınmıştır’ dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4.yıl dönümü nedeniyle basın açıklamasında bulunan Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı M. Şamil Yiğit , Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişimi karşısında aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerinin gösterdiği onurlu mücadelenin ve demokrasi zaferinin dördüncü yıl dönümünü  andıklarını ifade ederek ‘ülkemizin bağımsızlığı ile milletimizin birliğini ve beraberliğini hedef alan hain darbe girişiminin dördüncü  yıldönümünde 15 Temmuz gecesi şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Darbe girişimi sırasında yaralanarak gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize sıhhat ve afiyet temenni ediyorum’ dedi.

Darbe gecesi 251 masum canı hiç tereddüt etmeden katleden FETÖ terör örgütünü ve hala bu örgüte açık- gizli bağlılığı olanları, 15 Temmuz hain kalkışmasının dördüncü yılında da lanetlediklerini belirten Yiğit, “Merhametten nasibi olmayanlara, merhamet edilemeyeceğini millet olarak, çok acı bir tecrübe ile görmüş olduk. 15 Temmuz’un demokrasi mücadelesinin en önemli kırılma anlarından biri olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesinde büyük ve aziz Türk milletini kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla nesiller boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza atmış olduğunu vurgulayan Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı M.Şamil Yiğit, “15 Temmuz, tıpkı İstiklal Harbimiz gibi Türk milletinin topyekün  şahlanışıdır. Allah’ın inayeti, milletin direnişi, milyonların duasıyla Türkiye yeniden kurtuluşa kavuşmuştur. 18 Mart 1915’te yedi düvelin bir araya gelip tüm gücüyle yüklendiği Çanakkale’de herkesi şaşırtan bir zafere imza atmıştık. 15 Temmuz 2016’da da  yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık planını bozarak yeni bir zafer kazandık. Milletimiz canı pahasına bu devletin de bu ülkenin de yegane sahibinin kendisi olduğunu, hür iradesine asla zincir vurdurmayacağını, o gece tüm dünyaya ilan etmiştir. 15 Temmuz, Türk tarihinin yeni bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz biraz Bedir biraz Çanakkale’dir.   2016’da olduğu gibi bugün de 15 Temmuzun ruhu etrafında kenetlenerek gücümüzü tüm dünyaya göstereceğiz ’diye konuştu.

“15 Temmuz hain darbe girişimini siyasi tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri olarak niteleyen Yiğit, bu ihanetin milletimizin fedakarlığı, cesareti ve mücadelesi sayesinde demokrasi zaferine dönüştüğünü ve karanlığın ülkemizin üzerine bir kabus gibi çöktüğü o gecede minarelerden yükselen selalar, aydınlığın ve zaferin müjdeleyicisi oldu.” diye belirtti.

Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı M.Şamil Yiğit, basın açıklamasında  daha sonra şu ifadelere yer verdi: “ Ülkemiz, 15 Temmuz’dan sonra daha da güçlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerek devlet-millet birliği sağlanmıştır. Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunuma Bakanlığına bağlanmasıyla demokrasimiz daha da güçlenmiştir. Fırat Kalkanı, Zeytindalı ve Barış Pınarı askeri harekatları ile sınır güvenliğimiz kontrol altına alınmıştır. Türkiye bölgesinin istikrar gücüdür. Suriye’de ve Libya’da olduğu gibi kardeş ülkeleri iç savaşlarla zayıflatmak isteyenlere müsaade edilmemiştir ve edilmeyecektir.

Covid-19 virüsünün bütün dünyayı kasıp kavurduğu bu dönemde Türkiye bu süreci Dünya ya örnek olacak bir şekilde büyük bir başarıyla sürdürmüştür.  15 Temmuz etkinliklerimizi pandemi süreciyle bağlantılı olarak maske- mesafe- temizlik önlemlerine uygun olarak geçireceğiz

“18 Temmuz’da her alanda millileşme çabasına devam eden Türkiye’nin  için  en önemli rüyalarından  olan  yerli otomobil fabrikamızın temel atma törenini  Gemlik’te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleşecektir.

24 Temmuz Cuma günü de bir başka tarihi anı daha yaşayacağız. Danıştayın kararı ve Cumhurbaşkanımızın da imzalarıyla  yeniden camiye çevrilen Ayasofya’da ilk Cuma namazı kılınacak. Ayasofya ,  86 yıl sonra yeniden, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesinde belirttiği şekilde Camii olarak hizmet verecek. Ezanı aslına çeviren rahmetli Menderes, Demirel, Türkeş, Erbakan ve Özal’ın hayalinde olup da gerçekleştiremediği milletimizin yıllardır bu büyük isteğini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yerine getirerek Ayasofya’yı camiye çevirerek adeta yeniden diriltmiştir. Bu karar milletimize hayırlı olsun.

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017