Zafer Işık’tan TBMM’de Basın Toplantısı

Ak Parti Bursa Milletvekili, TBMM Tarım Komisyonu Katip Üyesi Zafer Işık, Türkiye Büyük Millet

60 YILLIK RÜYA, ÇOK ŞÜKÜR ARTIK GERÇEK OLUYOR.

Ak Parti Bursa Milletvekili Işık, sözlerine Gemlik’te üretilecek olan Yerli ve Milli Otomobil ile başladı. Işık şu ifadeleri kullandı; ”Yerli, Milli ve Gemlikli olarak Türkiye’nin Otomobilini ve hayallerimizi gerçekleştirmek üzere geçtiğimiz hafta sonu TOGG Otomobil üretim fabrikamızın temel atma törenini gerçekleştirdik. 20 yıllık rüya gerçek oluyor.

Bilindiği üzere 2019 Aralık ayında Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ile Türkiye’nin Otomobilinin lansman tanıtımı yapılarak örnek modelleri ile kamuoyuyla paylaşılmış ve tüm dünyada adeta nefesler tutularakve acaba gerçek mi diyerek büyük bir yankı uyandırmıştı.

ZEYTİNİN BAŞKENTİNDE ÜRETİLECEK

18 Temmuz 2020 Cumartesi günü ev sahibi Gemlik’te Türkiye adına yine büyük ve coşkulu bir gün yaşadık. Zeytinin Başkenti diye nitelendirdiğimiz Gemlik’te Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Türkiye’nin otomobilinin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatının temel atma törenini gerçekleştirerek.

Türkiye, artık her sektörde üretim yapma kabiliyetine sahip bir ülke olmakla beraber yeni hedefleri içinde yatırımlar yapan bir ülke konumundadır.

18 yıllık AK PARTİ iktidarları döneminde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde uygulanan politikalarla;  Sanayi, Teknoloji, Milli Savunma, Sağlık, Ulaşım ve Tarım gibialanlar başta olmak üzere ülkemizin kalkınması ve Milletimizin refahı için hemen her alanda ciddi yatırımlar yaptık ve bu yatırımlarımızı da Milletimizin teveccühü ile her geçen gün arttırıyoruz.

Otomotiv sektörü, tüm dünyada kabuk değiştirirken, Türkiye artık masada önemli bir oyuncu haline gelecektir.

Hamdolsun Türkiye entelektüel sermayesini her geçen gün arttıran,kendi teknolojisini üreten,enformasyonu işleyen bir ülke konumuna gelmiştir.

Hasretle yolunu gözlediğimiz yerli otomobilimiz ile artık tüm dünyanın gözü üzerimizde.

Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörü ve vizyonu, Sayın Bakanlarımızın gayretleri, projeye emek ve yüreklerini koyan 5 babayiğit, TOBB ve TOGG grubunun üstün çalışmaları ve Milletimizin inancıyla Gemlik’te 60 yıllık hayaller gerçeğe dönüşecek.

Burada inşa edilecek olan sadece bir fabrika değildir, burası aynı zamanda bir üretim ve teknoloji üssü de olacaktır.

Bu değişim ve dönüşümün en güzel örneklerini de Bursa’mızdan ve Gemlik’ten tüm dünyaya sunacağız…

Ülkemizin büyümesinden, güçlenmesinden ve özgüveninin artmasından rahatsızlık duyanlar her zaman yaptıkları gibi yine yoğun bir karalama kampanyası başlatsalar da biz göz bebeğimiz olan otomobilimizi üreteceğiz, bu yoldatüm olumsuzluklara karşı var gücümüzle çalışarak inşallah başaracağız…

Üretim ve istihdam noktasındadabüyük hedeflerimiz var.

Temeli atılan fabrikamız toplamda 1 milyon metrekare alan üzerine 230 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere inşa ediliyor ve fabrikamızı 18 ayda tamamlayarak ilk aracımızı 2022 yılının son çeyreğinde banttan indirmeyi hedefliyoruz.

Avrupa’nın doğuştan elektrikli ilk ve tek SUV modeli Türkiye’den yola çıkmış olacak.

İlk etapta yılda 175 bin araç üretip tam anlamıyla akıllı bir otomotiv üretim merkezi olacağız.

Üretime geçildikten 3 yıl sonra binek otomobilsegmentinde de en yüksek yerlilik oranı ile üretilen tek marka Türkiye’nin Otomobili olacak.

Fabrika alanında 4 binin üzerinde vatandaşımıza nitelikli iş imkanı sağlanacaktır. Bu da dolaylı istihdamı ile bölgede çokciddi iş gücüne ihtiyaç duyulacağını anlamına gelmektedir.

Ayrıca bu projede kadın istihdamına da ayrıca önem verilecek, çalışan iş gücünün %30’unu kadınlarımız oluşturacaktır.

Projenin Gemlik’te gerçekleşecek olması istihdamın da büyük oranda Gemlik ve yakın lokasyonlardan sağlanmasını gerektirecektir.

Otomotiv konusundaBursa’nın tecrübesi tartışılmaz, bu tecrübeyle uzun yıllardır iç piyasaya yön vermiştir. Ayrıca yan sanayi ve tedarikçi firmalarımızın çok büyük markalara parça temin hizmeti veriyor olması yerli otomobil sektörüne de ayrıca ivme katacaktır.

Payitaht Şehri Bursa’dan yola çıkacak olan milli gururumuz, yüksek teknoloji üreten ve teknolojiye yön veren bir ülke olma yolunda bizlere ayrıca mutluluk ve gurur verecektir…

Böyle bir projeyi şehrimize, ülkemize ve milletimize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca projenin bu aşamaya kadar gelmesinde büyük emekleri olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ı, TOBB ve TOGG Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu, Girişim Grubu CEO’su Sayın Gürcan Karakaş’ı ve emeği geçen tüm ekibi canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Işık son olarak Son olarak;“Devrim arabasını müzeye mahkum edenler, devrin otomobilinin bu yollarda kullanılmasına mani olamayacaklardır” şeklinde konuştu.

 




 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017