Erol Pınar MHP ve Ülkü Ocakları Tarafından Anıldı

1 Ağustos 1980 günü, solcu olduğunu ve işçiliği savunduğunu iddia eden teröristler tarafından, çalıştığı fabrikaya gitmek için yola çıktığında şehit edilen Erol Pınar, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları tarafından önce mezarı başında, ardından da şehit edildiği ve isminin verildiği sokakta anıldı.

Anma programında, Ülkü Ocakları İsmail Baydar tarafından açıklama okunurken, açıklamanın son bölümünde ise, ülkücülere yönelik sözlerinden dolayı bir gazete sahibine tepki gösterildi. Baydar’ın açıklaması şu şekilde; ”01 AĞUSTOS 1980, darbe kadar kahpe bir pusuda şehit düşmüştü bir yiğit.

Balıkpazarı mahallesinde ikamet ediyor, BORUSAN Fabrikasında işçi olarak çalışıyordu Ülkücü Şehit Erol PINAR.  MİSK(Milliyetçi İşçiler Sendikası K) ilçe temsilcisi olup  MHP Gemlik İlçe teşkilatında da sekreterlik görevini icra ediyordu.

OLAY GÜNÜ:

İşe gitmek için evden çıkmıştı. Kendilerini devrimci, marksist, kominist ,sosyalist, diye adleden hainler tarafından pusuya düşürüldü. Ülküdaşımız Erol PINAR’ı gördükleri anda  acımasızca tetiğe basıp çapraz ateşe almışlardı. Yurdun bir yiğidi daha toprağa düşmüştü o gün…

Şimdi sorarım size kaybeden kimdi?

Erol PINAR;  inandığı yolda dimdik yürüyen kırılmayı göze alan ama asla bükülmeyen bir yiğitlik abidesiydi. Ne bir sentetik  bir milliyetçi, ne seyyar kıbleli muhafazakar ne de fason bir dava adamıydı.

Dünyada gönlü tam tatmin olmuş bir şekilde mücadele etmiş, ahrette de cennetle müjdelenmişse bir insan, Kayıp var mıdır onun için.

Erol PINAR ve daha binlerce vatan evladı…

Binlerce dava insanımız ülkülerini yaşatmak amacıyla canlarını ortaya koydular. Hesap, plan yapmadılar, ikbal derdine düşmediler. Samimiydiler, dürüsttüler, inanç ve imanla doluydu göğüsleri. Şehitlerimiz müftehir vicdanla, dava nöbetini tutan, vatan görevini yerine getiren cesaret ve hamiyet timsalleridir. Onlara karşı vefa borcunu ne yapsak ödeyemeyiz. Ülkü şehitlerimiz isimlerini mücadele tarihine altın harflerle yazdırdılar. Zamanın dar kalıplarına sığmayıp taşan ihanete meydan okuyup bozkurt gibi ileri atılan onlardır. Yabancı ve gayri milli akımlara engel olan, Türk milletinin bekası için muazzam duruş ve tavır gösteren yine onlardı. Üstün bir görev şuuruna sahiplerdi. Dinimizde bir insanın peygamberlikten sonra ulaşabileceği en yüce mertebe şehadet makamıdır. Ve de şehitler Allah’ın misafirleridir. Dünya durdukça şehitlerimizi anacağız, onlara layık olmakla kalmayacağız, her birini saygıyla, şükranla Fatiha ile yad edeceğiz. Bu kutsal davanın bayrağına leke düşürülmeyecektir. Türkiye yaşayacaktır, Türk milleti ebediyete kadar varlığını muhafaza edecektir. Bir olacağız, diri olacağız, güçlü olacağız.

“KÖTÜ NİYETLİLER AKILLARINI BAŞLARINA ALMALIDIR”

Aziz milletimizin mukaddes varlığına kastetme aymazlığına kendini kaptıranlara geçmişte tarihi cevap veren milliyetçi-ülkücü hareket bugün de yarın da aynı iradeye fazlasıyla sahiptir. Dün Erol PINAR neydiyse, Ruhi KILIÇKIRAN neydiyse, Süleyman ÖZMEN neydiyse bugün biz hala öyleyiz. Bizim vatan için ne canları toprağa verdiğimizi unutup, bu vatan için nelerden vazgeçebileceğimizi göz ardı ederek akıllarınca kalemşörlük yapan aydın geçinen zevatlar çok iyi bilmelidirler ki katil olan ülkücüler değil DURSUN ÖNKUZU’nun ciğerlerini bisiklet pompasıyla patlatarak şehit eden vicdan, merhamet ahlak, edep, onur, haysiyet ve şeref gibi daha nice güzel hasletlerden yoksun kalmış andavallardır. Fikrini sefalete mahkum eden sözde gazeteciler sanki itibara layık bir söz söyleyecekmiş gibi klavye başına geçerek ucunun nereye dokunacağını hesap etmeden konuşabiliyorsa onlara açık ihtarımız geçmişinizin pisliğinde boğulacaksınız. Bu gün Erol PINAR  ve Dursun ÖNKUZU gibi dava adamlarına yapılanların bile hesabını veremeyecekken KATİL’in kim olduğunu iyice idrak edip  aklınızı başınıza devşirmek zorundasınız. Aksi halde aynı kucağı paylaştığınız insanlarla aynı kaderi paylaşmak zorunda kalacaksınız. Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLUN’un katilleri ile Erol PINAR’ın yahut diğer her bir dava arkadaşımın açık ve gizli her düşmanı aynı babanın çocuklarıdır.

Aramızdan ayrılan sadece şehitlerimizin naciz vücutlarıdır. Milliyetçi hareket ; onların uğruna can verdiği ülkü ve hedeflerde yürümeye devam edecek ve mutlaka muzaffer olacaktır.. Bu duygu ve düşüncelerle başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere  aziz şehitlerimizi,Erol ağabeyimizi hürmetle, rahmetle, minnetle anıyoruz…”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017