ESKİ MECLİS ÜYESİNDEN BELEDİYEDE RÜŞVET İTİRAFI

Gemlik Belediyesinde, 2018 yılında yaşanan ve eksiklerine rağmen çok sayıda yapı kullanma belgesinin imzalandığı dönemle alakalı, Gemlik Cumhuriyet Savcılığına, dönemin imza atan Belediye Meclis üyesi itirafta bulundu.  Yargıya intikal eden ifadelerde, 70 bin TL gibi bir pazarlıktan söz edildi.

Gemlik Hisar Mahallesinde bulunan ve istinat duvarının çökmesi sonrasında da hasara uğrayan bina ile alakalı, projeden taşma olmasına rağmen yapı kullanma belgesi imzalanmıştı. Yapı Kullanma Belgelerini imzalayan Gemlik Belediye Meclis Üyesi Ö.U., başkanvekili kaldığı dönemde, bir kulübe bağış karşılığında imza attığını itiraf etti.

70 BİN TL ÜZERİNDEN GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis üyesinin itiraflarına göre, bir aracı vasıtası ile buluşan müteahhit firma sahipleri ile meclis üyesinin, Gemlik’in Umurbey Mahallesinde tesisi bulunan kulübe masraf ettiğinden dolayı onlara takviye yapılması gerektiğini, onlara 70 bin Türk Lirası ödeme yapılması istediğini belirten meclis üyesine müteahhitin cevabı ise ”70 Bin TL fazla değil mi?” oldu. Meclis üyesi iddialarında, müteahhit firmanın” 10 bin TL peşin, kalanını da 5 Bin TL taksitle ödeyeceğiz” dediğini beyan etti.

Meclis üyesi ifadesinin devamında; ”Bu sözlerin üzerine ben de yapı kullanma belgelerine imza attım. Olaydan sonra hakkımda ‘rüşvetçi meclis üyesi’ diye dedikodular çıktı. Vicdanıma yaptığım muhasebe sonucunda rahatsızlık hissederek, kendimi ve diğer suç ortaklarımı ihbar ettim” dedi. Paranın 5 bin TL’lik bölümünün de, aracı şahısa kredi kartı aracılığıyla ödendiği, şahsın da kuyumcudan harcama yaptığı meclis üyesinin ifadelerinde yer aldı.

ATTIĞI DİĞER İMZALAR DA ŞAİBELİ Mİ?

Bahse konu dönemde birden fazla yapı kullanma ve benzeri eksikliklere imza atıldığı düşünüldüğünde, diğer yapı kullanmalarda da benzer pazarlıklar yaşanıp yaşanmadığı merak ediliyor.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017