Sağlık Çalışanları Haklarını İstedi

Türk Sağlık-Sen, Gemlik Devlet Hastanesinde sağlıkçıların hakları ile alakalı açıklama yaptı. Koronavirüs Kovid 19 mücadele sürecinde, yeterli ödenekleri alamadıklarını ifade eden sağlık çalışanları, Gemlik Belediyesinden de talepte bulundu.

Gemlik Devlet Hastanesi Polikliniklerinin bulunduğu bölgede yapılan açıklamayı, sendika temsilcisi  Öztürk Şahin okudu.Şahin şu ifadelere yer verdi; ”11 Mart’tan bu yana, Türkiye salgınla mücadele ediyor. Sağlık Bakanlığı bugüne kadar yaptıkları ile takdir topladı. Sayın bakan ve bilim kurulu başarılı bir yönetim performansı ortaya koydu. Salgınla mücadelenin kahramanları da, sağlık çalışanlarıdır.

YALANDAN EK ÖDENEK

Sağlık çalışanları yaptıkları hizmetle tarihe geçti. Binlerce arkadaşımız virüse yakalandı. Hayatlarını kaybederek şehit oldu. Süreç çok kritik olduğu için biz de hassas davrandık. Her ne kadar alkışlar ve teşekkürler güzel ise de, temel meselelere çözüm istiyoruz. Ne yazık ki, altı aylık süreçte, üç ay süren adı tavandan, kendi yalandan olan ek ödeme ile sorunların geçiştirilmesi ile tüm sorunlar çözülmüş gibi bir hava oluşturuldu. Adaletsizliği nedeni ile dökülen ek ödeme, sanki maaş gibi gösterildi. Fiilasyon çalışmasında görev alan Aile Hekimleri ödeme alamadı.

EK ÖDEME DEĞİL, TEK ÖDEME İSTİYORUZ

Sağlık çalışanlarının beklediği gerçek anlamda ve adaletli şekilde ödeme yapılmasıydı. Ek ödeme değil, tek ödeme istiyoruz. Bunu da maaş zammı olarak istiyoruz. Bunun dışında 3600 ek gösterge sözü bir an önce hayata geçmelidir. Salgın nedeniyle hayatını kaybeden arkadaşlarının şehit sayılması ve ailelerin mağdur olmaması talebimiz karşılık bulmamıştır. Tüm çalışanlara kadro verilmesi isteğimize de olumlu yanıt verilmemiştir.

Döner sermaye sistemimizin adil şekilde düzenlenmesi konusuna karşılık verilmedi. Makul bir yıpranma payı isteğimiz bile görmezden gelinmiştir. Salgının arttığı bugünlerde sağlık çalışanları fedakarca görevinin başında ama mutsuzlar. Hakları verilmediği gibi, hak etmedikleri bir müdahale ile karşı karşıya kalıyorlar.

Sağlık çalışanları için dile getirdiğimiz isteklerin tamamı, Üniversite hastanelerinde görev yapanlar için de geçerlidir. Bir talebimiz de vatandaşlarımızadır. Sosyal mesafeye uyun. Bilim kurulunun tavsiyelerini dinleyin.

Pek çok ilde belediye ve ulaşım hizmetlerinden sağlık çalışanlarının ücretsiz yararlanmasına rağmen, Gemlik’te bu durum geçerli değildir. Bunun da bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz.”

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017