MECLİSİN İLK OTURUMU YAPILDI

Gemlik Belediye Meclisi Eylül Ay’ı meclis birleşimi, Kovid 19 önlemleri kapsamında, Gemlik Cemil Meriç Kültür Merkezinde yapıldı.
BARUTÇUOĞLU; SOSYAL YAŞAM MERKEZİNDE İÇKİ MASASI
Toplantıya, gündem maddelerinden çok gündem dışı konuşmalar damgasını vurdu. Oturumda ilk söz alan Ak Parti grup sözcüsü Ercan Barutçuoğlu; ”Sosyal medyada yayınlanan bir fotoğraf, vicdanımızı yaraladı. Alkol kullananlarla bir sorunumuz yok ama sosyal yaşam merkezinde içki ruhsatı olmamasına rağmen, bir düğünde masalarda içkilerle çekilen fotoğraf, bize uygun gelmedi” dedi.
DURDU; GEMLİK’İN RİSKLİ YAPI ENVANTERİ YOK
MHP adına söz alan Osman Durdu ise; ”Gemlik Celal Bayar’ın şehri. Bunu daha fazla tanıtmalı, Gemlik’in çeşitli yerlerinde görsellerle desteklemeliyiz. Bursa Büyükşehir Belediyesinde, Bursa’nın yapı stoku ile alakalı inceleme yapmıştık. Burada, stokunu vermeyen üç ilçeden bir tanesi ne yazık ki Gemlik. Eğer verilmediyse, normal bir durum değildir. Ama eğer Gemlik’in riskli yapıları içeren yapı stoku hazırlanmadıysa, bu daha ciddi bir durumdur” dedi. Durdu, Gemlik’in ortak akılla yönetilmesini ve Gemlik adına iki ismin karar aldığını konuşmasının sonunda belirtti ve hızlı tren’in Gemlik’e neden gelmediğini sordu.
AKKUŞ; KAPATILAN DERELER TEHLİKE SAÇACAK!
İyi Parti Meclis Üyesi Sedat Akkuş ise; ”2000 binli yılların başlarından itibaren ülkemiz tropikal iklim kuşağına geçmeye başladı ve önümüzdeki 100 yıl bu iklim değişikliği devam edecek. Gemlik’te de üstü kapatılan Çakaldere ve Cumhuriyet Mahallesinde İnan Market’in yanındaki dere, sorunları beraberinde getirecek çünkü bu iklim değişikliği, dere yataklarında baskınlara neden olacak” dedi.
EKER, GEMLİK’TEKİ SORUNLARI MECLİSE TAŞIDI
MHP Meclis Üyesi Alparslan Eker ise, MHP’nin önergelerini meclise anlattı. Eker; ”Gemlik’in Marka şehir olması gerekir. Beypazarı, üç bin nüfusu varken, şimdi üç yüz bin kişinin ziyaret ettiği bir ilçe olmuş durumda, biz ilçemizin katma değerini artırmak için çalışma yapmalıyız. Gemlik’te imar ağırlıklı acil müdahale ekibi kurulmalı. Umurbey ve E-5 arası planlama yapılmazsa, kaçak imalatın merkezi olacak, Kumsaz gibi içimizi sızlatacak” dedi. Eker sözlerinin devamında, MHP’nin önergelerini, örneklerle sundu.
SERTASLAN CEVAPLADI
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise; ”Balıkpazarı konusunda, Büyükşehir Belediyesi çalışma yapacak. O fotoğraf ile alakalı da, benim masam değil. Alkol dağıtımı yapılmadı. Her vatandaşın da başına polis dikme şansı yok. Cihatlı Toplu konutlarında ikinci etabı tamamlıyoruz. Bundan sonra altyapı çalışmaları yapılacak. Sonrasında da, vatandaşlara teslimi yapılacak. Bu konuda bizlere milletvekilimiz Zafer Işık ciddi destek verdi, İller Bankası kredisinde de bizlere aracı oldu.
Zafer Işık bu ilçe adına önemli bir değer. Gemlik adına yapılan çalışmalarımıza, iki kişi karar alıyor gibi söylem doğru değil. Önceliğimiz, Gemlik’in kazanımlarıdır. Acil müdahale ekibi ile alakalı da geçici personel kullanılabilir” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017