MHP; GEMLİK’İN RİSKLİ YAPI ENVANTERİ YOK

Milliyetçi Hareket Partisi, Gemlik Belediye Meclisinde önemli konuları önerge olarak sundu. Gemlik’teki çeşitli yollardan, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan asansör projesine kadar çeşitli konuları gündeme getiren MHP, Gemlik’in bina envanterini de sordu.
BURSA’DA ENVANTERİ OLMAYAN ÜÇ İLÇEDEN BİRİ GEMLİK
Deprem bölgesinde yer alan ve yapı stokunun önemli risk taşıdığı bilinen Gemlik’in, yapı envanteri ile alakalı çalışma yapılıp yapılmadığı, Gemlik Belediye Meclisine soruldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi komisyonlarında, Bursa genelinde tutulan envanter kaydının Gemlik’ten gelmediğini beyan eden MHP grubu, Gemlik gibi bir ilçede, envanterin bulunmamasının, önemli bir eksiklik olduğunu dile getirdi.
UMURBEY MAHALLESİ ÜZERİNDE ÇALIŞILMALI
MHP Grubunun diğer önergesi ise Umurbey Mahallesi üzerine oldu. Önergede; ” İlçemizin turizm alanında potansiyeli olan yerlerinden Umurbey mahallemiz hem tarihi hem de 3. Cumhurbaşkanımız merhum Celal BAYAR’ın olmasından dolayı önemli bir potansiyele sahiptir. Geçtiğimiz belediye döneminde çalışmaları başlatılan restorasyon ve dış cephe sağlıklaştırma projeleri ne durumdadır? Umurbey Mahallemize yapılacak restorasyon projelendirmeleri ve tanıtımı ile ilçemize yerli ve yabancı turizmin geliştirilmesine katkı da bulunacaktır. İlçemizin katma değerini artıracak bir projenin hazırlanmasını talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.
MANASTIR’DA ASANSÖR
Manastır bölgesinde sahile iniş için asansör sistemi kurulması ile alakalı önergede de şu ifadelere yer verildi; ” İlçemizde, manastır bölgesinden sahile kolay ulaşımın sağlanabilmesi için, vatandaşlarımızın sahil de daha konforlu vakit geçirebilmesi ve ilçemize katma değer katacağını düşündüğümüz turist çekebileceğine inandığımız şeklinde dış cephe silüeti gösterişli bir mimari yapıya uygun asansör, seyir terası ve kafelerin yapılacağı uygulama yapılmasını istiyoruz.”
MARKA ŞEHİR OLMAK İÇİN, YOLLAR DÜZENLENMELİ
Gemlik’in marka şehir olması adına, yolların düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen MHP Grubu önergesinde; İlçemizin katma değerini arttırmanın başlangıcı olarak ulaşım akslarının rahat bir şekilde planlamaya uygun olarak açılması gereklidir. KuvayiMilliye bulvarı (eski adı Irmak sokak)hastane ulaşımını karşılamamaktadır. Ayrıca ulaşım yollarının amacına uygun şekilde açılması bu bölgelere hareket getireceğinden gelişmesine katkıda bulunacaktır. Bu kapsamda;
1)Orhangazi caddesinden yeni mezarlığa giden yolun özellikle çevre yolu ışıklar bölümü çok dar olduğundan dolayı tüm 1/1000 lik Gemlik Revizyon planına uygun bir şekilde genişletilmesini talep ediyoruz.
2) Daha önce de önerge verdiğimiz Ticaret Borsasının arkasındaki yolun plana uygun şekilde derenin iki tarafının da açılmasını talep ediyoruz.
3)Çevre yolu doğu bölgesinde bulunan 25 mt genişliğinde yol olan 15 Temmuz bulvarının 1/1000 lik Gemlik revizyon imar palanına uygun şekilde açılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
DİĞER ÖNERGELER
MHP Grubunun diğer önergeleri ise, Gemlik’te bulunan galericiler ve oto kiralamacılara yönelik bir merkez kurulması, şehir içi ulaşımda skooter kullanımı ve Belediye hizmetlerindeki açıkların kapatılması adına acil müdahale ekibinin kurulması yer aldı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017