ÖZCANBAZ, CUMHUR İTTİFAKINA SADAKATLE BAĞLIYIZ

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, hızlı tren konusu ile alakalı açıklama yaptı.

ZAFER IŞIK VE AK PARTİ İLE SÜREKLİ İSTİŞARE HALİNDEYİZ

Özcanbaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ”Cumhur ittifakının, bu ülke için şans olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, hem yerel, hem genel siyasi konularda Cumhur ittifakına sadakat ile bağlıyız. hem genel, hem de yerel meselelerde, ittifakımızın diğer paydaşı, Ak Parti İlçe Başkanı, ilçe yönetim kurulu, belediye meclis üyeleri, MHP Genel Merkez Yöneticimiz Sayın Muhammet Tekin ve bölgemiz milletvekili Sayın Zafer ışık ile sürekli istişare halindeyiz. Katılımcı ve ortak karar almayı önemsiyoruz. Ortak akıldan Gemlik çok şey kazanıyor.

HIZLI TREN, GRUP TOPLANTIMIZDA GÜNDEME GELMEDİ

Gemlik Belediye Meclisine taşıdığımız konularda da, partimizin grup toplantısında karar alıyor, aldığımız kararları da meclis grup sözcümüz aracılığı ile Meclis Birleşiminde ifade ediyoruz. Hızlı tren konusu da, meclis öncesi toplantılarımızda gündeme gelmedi. Söylemlerin tamamı, yine meclis üyemizin ifade ettiği gibi, gündem dışı şahsi fikirleridir. Gemlik Belediye Meclisinde, belediye meclis üyelerimizin, emek harcayıp hazırladığı çok daha öncelikli konularımız vardı. Ne yazık ki bu söylem, öncelikli konuların da önüne geçti.

YÜK TRENİ KONUSUNUN BAŞTAN BERİ İÇİNDEYİZ

Gemlik’e yapılacak tren hattı konusu, en başından beri lojistik amaçlı kullanılacak olan yük trenidir. Gemlik’in sanayi bölgesine gelmesi planlanan lojistik yük treni konusunun, en baştan beri takipçisiyiz. Bu konuda, bölge milletvekilimiz Zafer Işık’ın girişimleri ve istişareleri ile ilerliyoruz. Yük treni konusu da, kamulaştırma aşamasına kadar geldi. Bölgedeki muhtarlarımızın kamulaştırmada daha fazla bedel talepleri de bölge milletvekilimiz ve bizler tarafından dikkate alınarak, gerekli çalışmalar başlatıldı. Şu anda o süreç devam ediyor. Projede herhangi bir değişiklik yok. Yük treni, Gemlik’e gelecek.

Bizlerin önceliği Gemlik’e hizmettir. Gemlik halkının isteklerini, önceliğimizde tutuyor, gündemimizi buna göre belirliyoruz. Ortak akılla alınan kararlar önceliklidir. Fevri çıkışlar ve şahsi söylemler, hem siyasete, hem de hizmete zarar verir. Hiç bir birey, Türk Milliyetçiliği davası ve MHP kurumsal kimliğinin üzerinde değildir” şeklinde konuştu.

HALA CEVAP BEKLİYORUZ

Meclis gündemindeki asıl konularına da cevap alamadığını ifade eden Özcanbaz; ”Gündemin değişmesi sonrasında, Gemlik Belediye Meclisinde gündeme getirdiğimiz pek çok konuya cevap alamadık. Gemlik’in bina stokunun ve riskli yapılarının tespitinin yapılıp yapılmadığını, yapılmadıysa, iki yıla yakın dönemde, böyle bir çalışma neden yapılmadığını merak ediyoruz. Aynı zamanda, Gemlik Belediye Meclisine sunduğumuz konular da, CHP’li Belediye Başkanının Büyükşehir’i muhatap göstermesi ile açıklanacak kadar basit değildir. Bu ilçede seçildiysek, konuları üst mecralara taşımak da, altyapısını oluşturmak ve sorunları takip etmek de bizlerin görevi olmalı” dedi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017