Sertaslan: “2. etapta altyapı bekliyoruz”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan Gemlik Belediye Meclisi’nde birçok konuya açıklık getirdi. Gemlik Belediyesi Toplu Konutlarının 2. etabında alt yapı çalışmalarının beklendiğini ifade eden Başkan Sertaslan, Gemlik Belediyesi’ne devredilen plajlar için Milli Emlak Müdürlüğü’nden yazı beklendiğini belirtti.

Gemlik Belediye Meclisi Eylül Ayı ilk oturumu Gemlik Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sosyal mesafe ve maske kurallarına uygun gerçekleşen oturuma Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Partili üyeler katılırken, meclis gündemindeki konular görüşülmek üzere komisyonlara aktarıldı.

Giresun’a geçmiş olsun dilekleri

Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve siyasi parti grup sözcüleri, geçtiğimiz günlerde Sel felaketi yaşayan ve çok sayıda can kaybı veren Giresun’un Dereli ve Piraziz ilçelerine geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Balık için çalışmalar devam ediyor

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’in sanayi ve turizm kentinin yanı sıra bir tarım kenti olduğunu ifade ederken tarımın büyük bir bölümünün zeytin ama geri kalan bölümünün de balıkçılık olduğunu söyledi.  Gemlik’te av sezonu başlamasıyla beraber körfeze açılan balıkçılara bereketli bir sezon olmasını dileyen Başkan Sertaslan, körfezde yapılacak resifler konusunda da çeşitli üniversitelerle temasların devam ettiğini ve bunu yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

  1. Etapta alt yapı çalışmaları bekleniyor

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, kamuoyunun merak ettiği Gemlik Belediyesi Cihatlı Toplu Konutları’nın 2. etaptaki durum hakkında bilgi verirken, “Kredisini iller bankasından aldık. Müteahhit işlemleri yaparak prosedüre uygun bir şekilde teslim etti. Altyapı hizmetlerinin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi. Peşinatlar dışında herhangi bir ödemenin alınmadığının altını çizdi.

Amatör sporculara 400 bin liralık destek

Gemlik Belediyesi’nin amatör spor kulüplerine geçen sene olduğu gibi bu senede malzeme yardımının devam edeceğini belirten Başkan Sertaslan bu konudaki gecikmenin kulüplerden gelen listenin maddiyat olarak yüklü olmasından kaynaklandığı ve bu listenin güncellendiğini ifade etti. Kulüplere belediye bütçesinin binde 13 kadar yardım yapılabildiğini belirten Başkan Sertaslan, “Kulüplerimize bu sene yaklaşık 400 bin liralık malzeme desteği sağlayacağız” dedi.

Meclis gündemindeki konuları görüşmek üzere 7 Eylül Pazartesi saat 17.00’de Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde toplanmak üzere dağıldı.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017