Gemlik Körfezine 2 Sahil Güvenlik Botu

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık Mudanya’dan Gemlik’e kadar uzanan ve Armutlu’yu da içine alan körfez şeridinde hizmet vermek üzere 2 adet sahil güvenlik botunun hizmete girdiğini duyurdu.

Işık Mudanya Güzelyalı’da bulunan Sahil Güvenlik Bot komutanlığında hizmete başlayan  Saget-26 ve Saget-29 nolu botlarda incelemelerde bulundu.

Işık burada yaptığı açıklamada,  “2 Saget-26 ve Saget-29 botlarımız Güzelyalı Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’na hayırlı olsun. Geçtiğimiz Şubat ayında Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral  Ahmet Kendir ile görüşmemiz neticesinde botlarımızı bölgemize getirdik ve görevine başlattık. Bu şekilde körfezde meydana gelen ve gelmesi muhtemel olaylara daha hızlı ve aktif bir şekilde müdahale edilecek. Vatandaşlarımızın denizde can ve mal güvenliği korunacak” dedi. Işık, Gemlik’e yapılan hizmetlerin devam edeceğini vurgularken, Kurşunlu’ya gelecek doğalgazın yakından takipçisi olduğunu ve Kurşunlu Mudanya arasında yapılan yol çalışmasının da son noktaya yaklaştığını beyan etti.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017