GENÇALİ MAHALLESİ SAKİNLERİNE KİTAP DAĞITIMI

Gençali Mahallesi Sakinlerine Kitap Ve Maske Dağıtımı

Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği, sosyal ve kültürel etkinliklerini sürdürüyor. Son olarak Gencali Mahallesinde kitap ve maske dağıtan dernek üyeleri, köylülerle de bir araya gelme imkânı buldu. Dağıtıma Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ da katıldı.
Etkinlik, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası meclis başkanı Hasan Yıldırım, İlçe Tarım Müdürü Nuri Tuna Fikret Fırat, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gemlik Sosyal Yaşam Destekleme Derneği Başkanı Şükrü Deviren ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşti.
Gençali Mahalle Muhtarı Mürüvet Günay konuklara elleriyle ikramlarda bulunurken, ses sanatçısı Ahmet Gültekin misafirlere saz çaldı. Başsavcı Hilal Bozdağ mahalle sakinlerine kitap ve maske dağıttıktan sonra onlarla sohbet ederken kitap okumanın önemini ve kız çocuklarının okutulmasının önemini de vurgulamayı da unutmadı.
Mahalle sakinleri Başsavcı Bozdağ’a hayırlı olsun dileklerini iletirken, Gemlik’e kadın başsavcı gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.
Gemlik Sosyal Yaşam Destekleme Derneği Başkanı Şükrü Deviren , ” “Kitaplar Tozlu Raflarda Değil. Temiz Ellerde Olsun” projesinin temel amacı okumanın yaygınlaştırılması.Okuyan insan önce kendi içinde bir değişim yaşar,iç değişimini tamamlayan insan ailesini ve çevresini değiştirir. Ama çoğu insan statikocudur ve değişimden korkar. Herşey olduğu gibi kalsın ister,değişime direnir ve olabildiğince karşı koyar… oysa yeniliklerden kormayarak eski gelenekci yaklaşımları yenilikler ile harmanlarsanız tadı çok daha farklı olur.Ne yazık ki insanlar bunun farkında değil. Bu nedenle biz de bu projeye başlarken ilk etap da belirlediğimiz Üç köy için ihtiyaç duyulan kitap miktarını Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasına bildirdik. Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğun da temin edilen kitaplar ile ve derneğimizce temin edilen maskelerle birlikte köye gittik. Dernek etkinliklerine farklı mahallelerde devam edecek” ded

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017