MHP’DEN 12 EYLÜL AÇIKLAMASI

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GEMLİK İLÇE BAŞKANLIĞI’NIN

“12 EYLÜL 1980 DARBESİNİN YILDÖNÜMÜNE” İLİŞKİN

BASIN AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, 12 Eylül Darbesinin kırkıncı yılına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 12 Eylül darbe zihniyeti ile 15 Temmuz darbe girişimindeki zihniyetin aynı kaynaklardan beslendiğini belirten ilçe başkanı, Ülkücü Türk Milliyetçilerinin, darbeci zihniyete geçit vermeyeceğini de belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günde beri pek çok kez darbe, muhtıra ve darbe girişimlerine maruz kalmıştır. Tüm bu demokrasiye zarar veren darbeler, Türk Devletinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında birer pranga olarak kalmıştır. Hukuk dışı bu uygulamalar Türkiye’yi tarihin gerisine iterek, kalkınmamıza ve yetişmiş birçok insanımızı kaybetmemize sebep olmuştur.

Türk siyasi hayatında milli irade dışındaki tüm bu girişimlerden en çok zararı Ülkücü, Milliyetçi Hareket görmüştür.

Nitekim 12 Eylül darbesini yapanlar, bu darbeyi “anarşi” ve “kardeş kavgasına” son vermek gibi sözlerle gerekçelendirmiş ise de darbenin asıl hedefi Ülkücü Milliyetçi Hareket ve onun mensupları olmuştur.

12 Eylül 1980 tarihinde de darbe yapıp, yönetime el koyanlar tarafından; yüzlerce ülküdaşımız haksız yere suçlanarak, tutuklanmıştır, tabutluklarda işkencelere maruz kalmış, 12 Eylül Cuntasının baskısıyla, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Lideri Alparslan Türkeş Beyefendi olmak üzere yüzlerce ülküdaşımızın idamla cezalandırılmaları talebiyle davalar açılmıştır.

Nitekim yayılmacı komünizm tehlikesine karşı, devletinin ve milletinin yanında saf tutan Türk milliyetçilerine kin kusmak isteyenlerin,  öncülüğünde yapılan yargılama sonucunda, ülküdaşlarımızdan; “Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Mustafa Pehlivanoğlu, Selçuk Duracık” düzmece mahkemelerde kurmaca senaryolar neticesinde idam edilmiş, nice ülküdaşımız gayri hukuki çeşitli cezalara çarptırılmıştır.

EMPERYALİST DÜZENİN GAYRI MEŞRU ÇOCUKLARINA GEÇİT VERMEDİK

Tüm bu yaşananlara rağmen, ülkücü milliyetçi hareketin mensupları devletine küsmemiş, kolluk kuvvetlerine kurşun sıkmamış, banka soyup anarşi yaratmamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı her zaman hain emelleri olan emperyalistlere karşı, Türk Milliyetçileri 12 Eylül 1980’de kanı ve canı pahasına da olsa, komünizme, faşizme ve her türlü emperyalizme karşı mücadeleye devam etmiştir. Amaçlarına ulaşamayan gayri meşru çocuklar 15 Temmuz’da bir kez daha Türk Devletini ve Türk Milletini hedef almıştır.

Ancak Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi; “12 Eylül’de bizim çocuklar kazandı diyorlardı. Çok şükür 15 Temmuz’da onların gayri meşru çocukları kaybetti, bu kez Türk milleti kazandı, Türkiye ayaklandı, ayıklandı ve yeni bir tarih yazdı.”

Yüz yıllardır Müslüman Türk’ü Anadolu’dan atma hayali kuranlar, bir kez daha hüsrana uğramıştır. Türk Milliyetçileri “onların gayri meşru çocuklarına asla geçit vermeyecektir. Bu topraklar üzerinde farklı emelleri olanlar her zaman karşılarında Ülkücü, Türk milliyetçilerini bulacaklardır. Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in de dediği gibi; ‘En kötü demokrasi, en iyi darbeden daha iyidir.’

BİN YIL DAHA BU COĞRAFYADA YAŞAYACAĞIZ

Bin yıldır yaşadığımız bu coğrafyada, bin yıl daha yaşayacağız. Bu coğrafya üzerinde, emelleri olanlar çok iyi bilsinler ki, Ülkücü Türk milliyetçileri var oldukça, asla emellerine ulaşamayacaklar. Bu ülkeyi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Bizler, bu ülke ve büyük Türk Milletine karşı yapılan her tehlikede, devletimizin ve milletimizin yanında sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Bizler ‘Ne Mutlu Türk’üm’ diyen, Varlığını Türk Varlığına armağan edenleriz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, 12 Eylül 1980 döneminde şahadet mertebesine ulaşan Şehitlerimizi ve dava arkadaşlarımızı rahmet ve Fatihalarla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017