AK PARTİ GEMLİK 7. OLAĞAN KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Gemlik Ak Parti 7. Olağan kongresini Cemil Meriç Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

265 delegenin bulunduğu kongreye, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, eski içişleri bakanı Efkan Ala, MHP ilçe teşkilatı gibi önemli isimler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan kongrede, Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması yayınlandı. Ardından konuşmalara geçildi.

Trabzon Milletvekili ve Bursa Koordinatörü Muhammet Balta; ‘’Vatanı, milleti, bayrağı uğruna gazi olan ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, ülkesi uğruna şehit olanlara rahmet diliyor, hayattaki gazilerimize sağlık diliyorum. Şuan bu kongrenin yapılabilmesinde emeği olan sınır ötesinde bayrağı için mücadele eden tüm güvenlik güçlerimize ve vatan evlatlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Geçmişten günümüze,18 senedir inandığımız yolda, milletimizin yolunda, Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasından yürüyerek 2023, 2053, 2071 hedeflerine birlikte ulaşacağız. Bursa’mız Türkiye’nin en büyük ve güzel belediyelerinden. Bursa Belediyesine destek veren Bursa halkına teşekkür ediyoruz. Kongremiz hayırlı ve uğurlu olsun, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum, hepinizi saygı ile selamlıyorum’’ sözleri ile açılış konuşmasını yaptı.

Ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ardından kürsüye çıkan AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Şamil Yiğit konuşmasında “Kuruluşumuzdan bugüne emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. İnandığımız bu yolda amacımız, karınca misali davamız uğruna su taşımaktır. AK Parti’nin hikayesi bir millet hikayesidir. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadan bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Zorluk ve engeller bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Öncelikle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum, hoş geldiniz. Bugün Bursa’mızın merkezden sonra en büyük ilçesi olan Gemlik’teyiz. Bugünlerde gündeme gelen su faturalı CHP ve onun ruh ikizi partisi İYİ Parti’nin yaptığı bir dezenformasyondur. Allah’ın izni ile bu durumu da halledeceğiz, önümüzdeki hafta mecliste bu konuyu halledeceğiz. 1 Ekim’den itibaren su faturalarında katı atık toplama bedelini asla görmeyeceksiniz. Bizim işimiz hizmet etmek ve iz bırakmaktır. Gemlik’te yapılamayan işleri de biz yapıyoruz. Çok yakın zamanda ana kucağı projelerimizden birini de Gemlik’te yapacağız. 1,5 yıldır lafügüzaftan başka icraatı olmayan kişilerinde sabah akşam su faturaları ile dezenformasyon yapmalarını çok iyi anlıyorum. Çünkü konuşacak başka bir şeyleri yok. Uzun lafın kısası omuz omuza, yürek yüreğe hep beraber milletimizin öncülüğünde dün olduğu gibi yarın da bugün de inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bursa Milletvekili Zafer Işık “Kıymetli dava arkadaşlarım hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Divan başkanımızın da dediği gibi Gemlik’te yapılan bu kongre benim için başka bir anlam taşıyor.3 sene önce yan salonda Necdet beyden almış olduğum ilçe başkanlığını Yaşar kardeşime devretmiştim. Orda teşkilatımıza su gibi olun, ama akarsu gibi olun, akarsu geçtiği yeri temizler demiştim. Bunu yeni görev alan arkadaşlarımıza tekrardan söylemek istiyorum.” Sözlerinin ardından Gemlik’te gerçekleşen hizmetleri dile getirdi. İptal edilen Gemlik-Mudanya yolunun ihalesinin yeniden yapıldığı ve çalışmalara başlandığının müjdesini verdi. ”Milleti çıldırtan TOGG Projesinin çalışması Gemlik’te başlandı. Bunda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” sözlerini ekledi.

Hakan Çavuşoğlu “Teşkilatımızın çok değerli üyeleri hepinizi saygı ile selamlıyorum. Burada Gemlik’e yakışır çok güzel bir ambiyans görüyorum. Biz AK Parti olarak sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok büyük işler başardık. Geçmiş dönemlerdeki Türkiye’den, devasa bir ülkeye dönüştük ama bunu çok çabuk unutuyoruz. Biz Türkiye’yi değiştiren, geliştiren, bu ülkeyi üst noktalara taşıyan bir partiyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ben kefenimi giydim de bu yola baş koydum sözünü hiçbirimizin aklından çıkarmaması gerekir. Geçmiş Türkiye’de değerlerimiz yok sayılıyordu, başörtülü kardeşlerimiz kapılardan döndürülüyordu.” dedi.

 

 

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017