YEŞİLDAĞ; EVE ZORLA GİRMEYE ÇALIŞIYORDU, KORKUTMAK İÇİN ATEŞ ETTİM

Gemlik’in Cihatlı Mahallesinde meydana gelen olayda, kardeşi H. Ali Yeşildağ’ı tüfekle vursan abla Yeşildağ, Gemlik Adliyesinde hâkim karşısına çıkarıldı. Mahkemede verdiği ifadelerde ise kardeşinin eve saldırdığını ve evde mahsur kaldıklarını beyan etti.

ANNEM; ”AĞZIM YÜZÜM KAN İÇİNDE, BANA PARA GÖNDERİN” DEDİ

Kardeşinden daha önce de şikayetçi olan ve uzaklaştırma kararı bulunan G. Yeşildağ, olay günü annesinin kendisini arayarak; ”Ağzım yüzüm kan içinde, bana para gönderdin” dediğini mahkemede beyan etti. O esnada telefonda kardeşi H. Ali Yeşildağ’ın sesinin geldiğini ifade eden abla, kardeşinin ”hepinizin anasını sinkaf edeceğim. Hepinizi öldüreceğim” dediğini dile getirdi. Jandarma ile görüştüğünü söyleyen G. Yeşildağ, o esnada da taksi gönderdiğini, sonrasında annesini tekrar aradığını söyledi.

Yeşildağ; ”Jandarmayı arayıp, taksiyi gönderdikten sonra annemi tekrar aradım durumunu sordum. Annem ‘bu iş parayla olacak gibi değil. Canımızı kurtaramayız biz artık’ dedi. Ardından Gemlik’teki evimizdeki babam ile birlikte köyü yola çıktık. Annemin evinin önüne aracımızla geldik. Aracımızdan iner inmez, kardeşim H. Ali Yeşildağ, bize taş atarak saldırmaya başladı. Sonrasında babama ait olan Cihatlı’daki eve sığındık. Kardeşim o esnada içeri girmeye uğraşıyordu. Biz kapıları kilitledik ancak, kapımızdaki kilitlerin onu dışarıda tutamayacağını biliyorduk. Daha önce de kilitleri kırmıştı.

Ardından ben ikinci kata çıktım. Babama ‘sen evin kapısını tut, ben balkondan bakacağım’ dedim. Daha önce H.Ali Yeşildağ’ın yaptıklarından dolayı babamın evinde tüfek bulunduruyorduk. Tüfek ruhsatlı ve babama aittir. Ben tüfeği alarak balkına çıktım. Daha önce hiç ateşli silah kullanmamıştım.

Balkona çıktığımda, taş atmaya ve küfretmeye devam ediyordu. O esnada Jandarmayı tekrar aradım. Jandarma’da bana cevaben ‘geliyoruz’ dediler. Akabinde tekrar balkona çıktım. Önce korkutmak amacıyla bir el havaya ateş ettim. Ardından ağacın üzerine doğru tekrar ateş ettim. Üzerime gelmeye devam ettiğini görünce, kendisinin yan tarafında doğru ateş etmek zorunda kaldım. Ateş ettiğim esnada, kendisi evimizin ön tarafından bulunan yol üzerindeydi. Yüzü de bana dönük şekildeydi.   Bu atış sonucu yaralanmış. Ben kendisinin yaralandığını anlayamadım. Çünkü o esnada bile bana küfürler ediyordu. Ardından yürüyerek evimizin önündeki ağaçlık bölümden aşağı yol tarafına geçti ve yığıldı. Ben yaralandığına inanmadım ve tekrar Jandarma’yı aradım” dedi.

Abla G. Yeşildağ, tutuklanarak Yenişehir Kadın Cezaevine gönderildi.

DEFALARCA DARP EDİLMİŞLER

H.Ali Yeşildağ’ın daha önce annesi Fatma Yeşildağ ve babası Nazım Yeşildağ’ı defalarca darp ettiği, son olarak ablası G. Yeşildağ’ı da darp edip ölümle tehdit ettiği, bu konu ile alakalı da, olaydan bir gün önce mahkemeye çıktıkları öğrenildi.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017