Gemlik Belediyesi’nden TOKİ’ye davet

Gemlik Belediye Meclisi Ekim Ayı 2. Oturumu, Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sağlık tedbirlerinin yerine getirildiği toplantı sosyal medyadan canlı yayınlandı. Ekim ayı 2. Oturumu, izlendiği sırada yaklaşık 40 bin kişiye erişti.

Su kesintilerinin nedeni çamur!

Bir süredir Gemlik’te belli bölgelerde su kesintisi yaşandığını belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, vatandaşların suya kavuşamadığını ve bunun büyük tepkiye neden olduğunu söyledi. Başkan Sertaslan, kesintiler hakkında şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızın bir kısmı yetkili olmadığımız halde Gemlik Belediyesi’ni, bir kısmı ise konuyu bilerek Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösteriyor. Kimin suçlandığının önemi yok çünkü sonuç olarak su yok. Konu, Nacaklı suyunda ortaya çıkan yoğun bulanmadan meydana gelmektedir. Gemlik’in ana su kaynağı olan Nacaklı suyu, yoğun yağmur olan dönemde kullanılamamaktadır. Çamur meydana gelmiştir. O çamurlu su şebekeye verilirse telafisi mümkün olmayan zararlar meydana getirmektedir. Her bulandığında böyle mi olacak? Bu konuda BUSKİ Genel Müdürümüzle yaptığımız konuşmada şu sözü aldık. Böyle durumlarda üç ilave pompayla şebeke suyuna yer altı suyu pompalanacak. Her hafta bir kuyu kullanılacak ve buna benzer bir durumda Nacaklı suyu devre dışı bırakıldığında ilave su ile durum düzeltilecek.”

Yeni sosyal konutlar için adım atılacak

Toplantıda, Gemlik Belediye Meclisi Hukuk Komisyonu’nun, Cihatlı Mahallesi’nin kuzeyinde yer alan bölgede Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile protokol yapılarak konut yapılmasına ilişkin raporu da gündeme geldi.

“Bir yılı aşkın süredir TOKİ ile görüşme halindeyiz. Tahminimizden daha iyi temaslar kurduk” diyen Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk “Belediyemizin devam eden işlerinde arkadaşların görüşlerine de başvuruyoruz. Bu sinerjiyi kaybetmeyelim. Hukuk ve İmar komisyonlarımız nasıl uygun görüyorsa, TOKİ ile mevzuatına uygun bir orta yol bulalım istiyoruz. Komisyon ortak bir karara vararak protokolü o yönde bitirmek istiyoruz. TOKİ ile hemen her gün görüşme halindeyiz.”

Başkan Sertaslan: “TOKİ Cihatlı’ya gelsin”

Protokol hakkında konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise, protokolün belediye meclisinde konuşulmasının, herkesin düşüncelerini söylemesi adına doğru iş olmasından dolayı gündeme getirildiğini belirtti.

Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Konumuz, Gemlik Belediyesi’nin Çevre Bakanlığı’ndan aldığı, orada sosyal konut üretmek adına faaliyete başladığı alanın bir parçası. Bu alanda, müteahhitlik hizmeti verilmeyeceğini daha önce belirtmiştik. Buna benzer işleri, belediyelerin TOKİ eliyle çözmesi gerektiğini düşünüyorum. TOKİ’nin Gemlik’e gelmesi için de gerçekleştirdiğimiz girişimler var. TOKİ yetkilileri Gemlik’te 500 konut yapılması adına protokol hazırlayabileceğini söylemişti. Bu bölgeyi bedelsiz olarak TOKİ’ye verelim, onlar da konut inşa etsin deseydik sanırım hiçbir meclis üyemiz hayır demezdi. Belediyemiz nasıl ülkemizin bir kurumu ise TOKİ de öyle. TOKİ’ye al burayı sat, işlet, faaliyette bulun demiyoruz. Sosyal konutlarda oturan yurttaşımıza okul lazım. Sosyal donatı alanı lazım. 12 ile 15 milyon Lira arasında değişecek bir rakamla iş yapacaklar. “

Meclis üyelerinin ayrıntılı olarak görüşlerini dile getirdikleri, Cihatlı’daki TOKİ’ye devredilmesi planlanan bölge ile ilgili raporun, komisyonda yeniden görüşülüp meclise yeniden getirilmesi, meclis üyelerince kabul edildi.

Gemlik Belediye Meclisi, önümüzdeki hafta Ekim Ayı 3. birleşimini gerçekleştirecek.

Gemlik Manşet Gazetesi

Gemlik Manşet Gazetesi @2017